De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 13 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Drieluik met teksten
publiek voor Fortuyn

   
 

door Martijn Koolhoven ROTTERDAM - De familie Fortuyn gaat een selectie van de tienduizenden teksten die Nederlanders op een van de drie gedenkplaatsen hebben neergelegd, in boekvorm uitgeven. Het gaat om de tienduizenden brieven, plaatjes en gedichten die de rouwenden hebben neergelegd in Hilversum (bij het Mediapark), Rotterdam (Burgerplein) en Driehuis (de begraafplaats).

Een gebonden drieluik zal later dit jaar uitkomen. De boeken krijgen de thema's 'Pim Premier'; 'Pim, Onze Spreekbuis' en 'Pim, Verdriet en Vertroosting'. Per thema worden ongeveer 150 teksten geselecteerd.

Pims broer Marten Fortuyn heeft dat gisteren bevestigd. De boeken zullen op de markt worden gebracht door de uitgeverij die alle boeken van Pim Fortuyn heeft uitgegeven. De teksten uit het condoleanceregister zullen niet worden gebruikt, omdat de familie deze persoonlijk vindt. De teksten uit Rotterdam, Hilversum en Driehuis zijn al aan de openbaarheid prijsgegeven door ze neer te leggen, zo is de gedachte.

De familie zelf wil er geen cent aan verdienen. Het drieluik zal tegen kostprijs, plus één euro, op de markt worden gebracht.

Vijftig procent van die ene euro komt ten goede aan de stichting Pim Fortuyn, de andere helft stelt de familie ter beschikking aan het zwerfjongerenproject van de Rotterdamse bisschop Van Luyn, die de begrafenisdienst leidde.

De privé-butler van Pim Fortuyn, Herman, heeft de familie laten weten dat hij komende zaterdag niet zal meegaan naar Italië om de herbegrafenis bij te wonen; hij kan dat emotioneel niet aan. Ook Pims trouwe viervoeters Kenneth en Clara blijven thuis.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 13 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.