De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 13 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Nederlandse spaart voor
huurmoord op haar man

   
 

door Jelle Heidstra SOMERSET-WES / AMSTERDAM - Een Nederlandse vrouw heeft samen met haar Zuid-Afrikaanse minnaar maandenlang geld gespaard om een huurmoord op haar schatrijke echtgenoot te kunnen betalen. De twee besloten het uiteindelijk zelf te doen omdat de man van plan was te scheiden en zijn echtgenote uit de levensverzekering te schrappen.

Dat verklaarde een getuige gisteren in een rechtszaak in Zuid-Afrika tegen de 54-jarige Leonore Klip en haar veertien jaar jongere geliefde Rodger Jones.

Het tweetal wordt verdacht van de moord op de gepensioneerde Nederlandse zakenman Gerrit Klip (58). De echtgenote van Klip heeft inmiddels bekend medeplichtig te zijn aan de moord, haar minnaar Jones zwijgt nog steeds in alle toonaarden.

Het bebloede lichaam van Klip werd op 1 juli van dit jaar gevonden in zijn auto, een luxueuze Audi A6, die ergens buiten de stad langs de weg stond geparkeerd. Het slachtoffer bleek met een stomp voorwerp te zijn doodgeslagen.

De rechtbankgetuige is een hartsvriendin van Leonore Klip aan wie ze alles opbiechtte.Zij verklaart dat Klip sinds april elke maand een deel van het huishoudgeld dat zij van haar man ontving opzij legde om de 20.000 rand (1650 euro) bij elkaar te sparen die nodig was voor een huurmoordenaar. Ook zou het tweetal al eerder hebben geprobeerd om de auto van de echtgenoot "te saboteren".

Uiteindelijk zouden de twee geheime geliefden de zakenman op 30 juni in de parkeergarage van zijn eigen woning op het zwaarbewaakte landgoed Bel'Aire hebben opgewacht. Daar zou één van beiden hem hebben vermoord, terwijl de ander de deuren open en dicht sloeg om het geschreeuw van het slachtoffer te smoren.

De familie van het slachtoffer in Nederland reageert vol ontzetting en woede op het bericht dat Gerrit in koelen bloede is vermoord, waarbij zijn eigen vrouw betrokken is geweest. Volgens zoon Gerard hebben de twee gehandeld uit pure geldzucht. "Ik word helemaal misselijk als ik hoor hoe ze dit hebben voorbereid."

Het echtpaar Klip verhuisde in 1999 naar Zuid-Afrika.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 13 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.