De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 13 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  De hotste scène van
de nieuwe Costa

   
 

AMSTERDAM - Katja Schuurman geeft haar ja-woord aan collega-actrice Peggy-Jane de Schepper. En we dachten dat ze zo verliefd was op haar tegenspeler Egbert-Jan Weeber van de film Oesters van Nam Kee? Wel verwarrend!

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Zoooo verliefd, maar dan in Costa. Katja Schuurmans enige voorwaarde om nog een keer aan de serie mee te doen: Ik wil trouwen. De scriptschrijvers vonden een leuke variant. Katja trouwt, maar dan met een vrouw. Peggy-Jane ging na de opname meteen door naar de volgende filmset. Zij speelt in 'The Stratospheregirls'.
Nee hoor. Het één klopt, het ander ook. De meest sexy vrouw van Nederland trouwt namelijk met en vrouw in de spetterende serie Costa, die dit najaar bij BNN wordt uitgezonden. Pagina Privé laat u vandaag vast exclusief de beelden zien van een van de spectaculairste scènes van de nieuwe jongerenserie: de lesbische bruiloft van Katja...

"Ik moest en ik zou trouwen", grinnikt Katja Schuurman ondeugend. "Dat was mijn voorwaarde om nog een keer mee te doen aan Costa. Ik vond het gezellig om weer naar Salou te gaan, maar ik wilde dan wel iets speciaals met mijn rol. Ik wilde graag trouwen en het liefst in zo'n Sissi-jurk. Dat is mijn meisjesdroom."

Droom

"Ik vind het hartstikke leuk dat ze er in het script rekening mee wilden houden. Ik heb regisseur en producent Johan Nijenhuis dan ook een extra kusje gegeven. Alle voorbereidingen voor de scène waren al een droom. De jurken uitzoeken bij Mary Borsato. Die ruisende zijde, de hoepelrokken, de sieraden. Heerlijk was het."

"Weet je, zelfs toen we klaar waren met opnemen, wilde ik mijn prinsessenjurk niet uitdoen, hoewel het loeiheet was in de studio. De airconditioning kon namelijk niet aan, omdat het geloei dan hoorbaar is op de film. Maar dat deerde mij niet. Zalig voelde ik me, zo opgetut en aangekleed. Bloemetjes in mijn opgestoken haar. Fantastisch. Ik heb als een losgeslagen Assepoester op blote voeten met die wapperende jurk door de gangen gehold. Kijk mij nou!"

Benauwd

Peggy Jane zal zich de hitte ook nog lang heugen. Zij had een jurk met een strak corsetje en was, terwijl het in de studio zo'n veertig graden was, helemaal ingesnoerd. Ze vertelt: "We moesten na het ja-woord nog een paar extra shotjes maken en toen had ik het helemaal gehad. Ik waarschuwde de regisseur dat ik het benauwd had en voor ik er erg in had lag ik al in de armen van de cameraman. Een soort flauwte. Hij heeft me met tule en al naar buiten gedragen om bij te komen. Over de drempels, ja. Ook toepasselijk. Even corsetje los, even op adem komen. Ik kan je zeggen dat zo'n Sissi-jurk niks is voor een huwelijk in de tropen."

Katja en Peggy Jane vonden het beiden overigens helemaal niet moeilijk om een lesbisch bruidspaar te spelen. Peggy Jane "We leven in het jaar 2002. En het maakt toch ook werkelijk niet uit of twee personen van hetzelfde of van een ander geslacht met elkaar trouwen. Als ze maar gelukkig worden. Ik denk ook dat niemand er problemen over zal maken. Al had ik het zelf misschien leuker gevonden als ik in een witte smoking zou zijn opgekomen. Maar Katja wilde per se twee Sissi-jurken. Het geeft een verrassender plaatje, dus oké." Katja: "Ik vond het een hele leuke verhaallijn. En ik vind Peggy Jane een leuke meid. Geen enkel bezwaar dus. En trouwens, erg erotisch werd het allemaal niet. Door die enorme jurken met hoepels eronder, konden we tijdens DE KUS nauwelijks elkaars lippen beroeren."

Als Katja zelf nog een keer trouwt - wie weet met Egbert-Jan Weeber - wil ze ook een huwelijk met alle toeters en bellen. Glimlacht: "Trouwen is niet nodig om elkaar duidelijk te maken dat je van elkaar houdt. Maar als je het dan doet, dan moet het groots, anders kun je het net zo goed laten. Dus ik wil niet hip in een simpel zwart jurkje, maar in meters zijde en tule, liefst in een kasteel in Frankrijk, met koetsen en een groot diner met kaarslicht." Grapt: "Ik heb het er deze vakantie nog wel over met mijn geliefde..."

Tweede keer

Peggy-Jane is in haar acteercarrière al twee keer eerder getrouwd. "In 1998 in het docudrama 'Het zal je gebeuren' van de NCRV was ik een gabberin, dat is een vrouwelijke gabber. Toen trouwde ik al hakkend en hossend in een trainingspak. Dat was ook heel gaaf. Daarna ben ik in de film 'fl 19,99' getrouwd in een prachtige jurk met lampjes. In die film was ik een maagd en een bijbelmeisje. Dat was heel sereen en prachtig. En dit in Costa is mijn derde acteer-huwelijk."

En als ze zelf echt gaat trouwen? "Dan kies ik voor simpel. Wel heel romantisch, op een warm eiland op blote voeten in een eenvoudig linnen jurkje."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 13 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.