De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Lurling start bij Feyenoord
met goodwilloffensief

   
 

ROTTERDAM - Patrick Lodewijks, toch wel iets gewend bij PSV, viel stil toen hij zaterdagochtend de kleedkamer verliet in De Kuip. Als kersverse tweede doelman van Feyenoord, afkomstig van concurrent PSV, zei hij zo'n gekkenhuis nimmer te hebben meegemaakt. "Wat een mensen zeg. Valt toch nauwelijks voor te stellen dat ze twee tribunes moeten neerzetten rond het trainingsveld om 7000 fans plaats te bieden. Bij PSV werden we slechts begroet door de bomen in het bos achter De Herdgang, waar we in werden gestuurd bij de eerste training."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Feyenoord-aanwinst Anthony Lurling neemt na de eerste training ruim de tijd om handtekeningen uit te delen. (Foto: ANP)
Lodewijks dacht dat zijn voetbalcarrière ten einde was, afgelopen voorjaar. PSV wilde zijn aflopende contract niet verlengen, in de Gouden Gids Divisie wilde hij de laatste twee jaar niet slijten en bij Willem II was hij pas welkom als Geert De Vlieger zou vertrekken. "En dan belt Feyenoord. Mooier kan niet, de winnaar van de UEFA Cup." Een tweede goalie is nimmer de gezichtsbepalende aankoop, maar het kan wel eens een heel belangrijke worden voor Feyenoord. Want overal waar Lodewijks als reserve op de bank zit, verschijnt hij op de een of andere manier nog wel eens onder de lat.

Feyenoords grootste aankoop heet uiteraard Anthony Lurling, die voor het eerst uit het voetspoor van zijn ex-collega Ruud van Nistelrooy trad. Beiden begonnen bij FC Den Bosch, gebruikten Heerenveen als opstap naar de top van Nederland. Waar Van Nistelrooy koos voor PSV heeft Lurling gekozen voor de moeilijkste weg. Zijn reputatie bij de fans uit Rotterdam valt gewoon slecht te noemen. Onder andere door een 'aangesmeerde' rode kaart voor Bonaventure Kalou en omdat hij bekendstaat als een weinig collegiale speler. Een licht fluitconcert van de Feyenoord-aanhang bij zijn eerste kennismaking met Rotterdam vertelde het verhaal.

Al eerder liet Lurling weten dat z'n reputatie hem onterecht wordt nagedragen en dat hij zo snel mogelijk de harten van de fans wil winnen op het veld. Tijdens de eerste training liet de Brabander zich van z'n beste kant zien. Hij zwaaide voortdurend naar de fans langs het veld als hij zijn naam hoorde. Op het veld liet hij, tot genoegen van trainer Bert van Marwijk, enkele verdedigers met twee intelligente loopacties staan, maar miste oog in oog met de keeper. Na de training kwam hij als laatste terug in de kleedkamer, want hij voltooide z'n goodwilloffensief door alle vragen voor handtekeningen en foto's te honoreren.

Voor het overige viel weinig nieuws te halen bij de eerste training van Feyenoord. Pierre van Hooijdonk liet zijn gezicht wel even zien, maar was evenals Robin van Persie en Ebi Smolarek te geblesseerd om te trainen. De eerste twee gaan volgende week wel mee naar het trainingskamp in Oostenrijk. Dan zullen ook Tomasz Rzasa en Shinji Ono zich na hun WK-verplichtingen bij de groep voegen. Van Marwijk heeft uit Japan de verzekering gekregen dat de middenvelder direct kan instromen bij de groepstraining, hoewel hij net een blindedarmoperatie heeft ondergaan.

Ramon van Haaren en Pieter Collen waren aankopen van vorig seizoen, maar kenden een desastreus debuutjaar in Rotterdam vanwege blessures. Zaterdag stonden ze okselfris aan de start. "Ik hoop dat het zo blijft", aldus Van Marwijk, die een selectie heeft samengesteld van 26 man. "M'n ideaal is 23 of 24, maar Smolarek is er voorlopig niet bij, hoe Collen en Van Haaren zich houden moet je afwachten en er zitten enkele jonge jongens bij, waardoor ik goed kan leven met de samenstelling en grootte van deze groep."

Daarin liep trouwens nog steeds de Australiër Brett Emerton. Leeds United, Liverpool, Newcastle United, de halve Premier League zat achter de middenvelder aan, maar hij loopt nog gewoon rond in Rotterdam. "Tot mijn grote plezier", weet Van Marwijk, die echter weigert zich nu al rijk te rekenen. "Je weet het nooit en de competitie begint pas over zes weken. Ik heb wel de toezegging dat ik bij een eventueel vertrek van Emerton een vervanger mag halen." Als mogelijke vervanger zoemt al een tijdje de naam van de 21-jarige Argentijn José Maria Calvo (Boca Juniors) rond. "Maar wat mij betreft blijft Brett bij Feyenoord", vond Van Marwijk.

Die vervanger zal in dat geval flink aan de bak moeten in augustus. Voor Feyenoord staan in die maand twee wedstrijden in de voorronde van de Champions League gepland, de Europese Super Cup tegen Real Madrid in Monaco en voor de competitie tegen NEC en Roda JC.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.