De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Limburgse boer vermoord

Van onze verslaggevers

   
 

MILSBEEK - Het Limburgse dorp Milsbeek is geschokt na de bloedige moord op boer Frans Bindels (51). Het alleenstaande slachtoffer werd gistermiddag door zijn medewerkster dood aangetroffen in zijn boerderij aan de Bloemstraat. Buurtbewoners meldden dat de boer met een koevoet de hersens is ingeslagen.

Ruim drie maanden geleden werd ook al een boer van het leven beroofd in het Brabantse Asten. Chris Hikspoors, eveneens alleenstaand, werd op 23 maart met pistoolschoten om het leven gebracht. De politie is nog steeds op zoek naar de dader(s).

In het amper 3000 zielen tellende Milsbeek is de klap hard aangekomen. "Frans was een rustige man, die geen vlieg kwaad deed", weet de uitbater van café Het Centrum. "Het is een drama. Iedereen is er kapot van. Frans kwam tot voor kort nog regelmatig in ons café. Hij werkte elke dag, zelfs op zondag. Hij had een flink aantal dikbilkoeien en schapen in zijn wei lopen, maar hij verkocht ook asperges en aardappelen."

"Zo'n vriendelijke man", zegt een buurtbewoner. "Ik kom al van kinds af aan bij hem. Hij had altijd verschillende oude tractors op zijn erf staan. Als je een onderdeel nodig had, kon je het krijgen."

In Amstelveen is een 47-jarige vrouw vermoord in het plaatselijke Jac. P. Thijssepark. Zij ging zaterdag rond één uur boodschappen doen en werd een dag later door familie gevonden. Het slachtoffer werd zaterdag rond 18.00 uur als vermist opgegeven. Omdat de politie niet direct actie ondernam, zijn familieleden zelf gaan zoeken.

In Doetinchem is dit weekeinde in café Siebelink aan de Wijnbergseweg een 55-jarige inwoner om het leven gebracht. Rond half vijf gisterochtend sloeg personeel alarm. Op dat moment was de kroeg gesloten. De politie heeft een van de aanwezigen aangehouden. Hoe het slachtoffer is vermoord, wil de politie niet bekendmaken, maar volgens omwonenden is hij doodgeschoten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.