De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van de Goor
is weer thuis

Van onze medewerker

   
 

AMSTERDAM - Voor de Nederlandse volleyballiefhebber kwam het slechte nieuws op 8 maart van dit jaar. Bas van de Goor maakte bekend dat hij na rijp beraad had besloten niet meer uit te komen voor de nationale ploeg. Het goede nieuws kwam gistermiddag. De befaamde middenaanvaller is nog twee seizoenen te bewonderen in de Nederlandse competitie. In het shirt van Piet Zoomers/Dynamo, de club die hij in 1994 verliet om op avontuur te gaan in Italië.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Bas van de Goor maakte bekend dat hij na rijp beraad had besloten niet meer uit te komen voor de nationale ploeg. (Foto: ANP)
Dat avontuur in de sterkste volleybalcompetitie ter wereld was in vele opzichten succesvol. Met Modena, de club die hij zes jaar met overtuiging diende, veroverde de goedbetaalde Nederlander tweemaal de scudetto, driemaal de coppa Italia en viermaal een Europese hoofdprijs. Na zes geweldige jaren deed concurrent Treviso hem twee jaar geleden een aanbod dat een topvolleyballer op leeftijd niet kan weigeren. In het eerste jaar bij zijn nieuwe werkgever won Van de Goor zijn derde landstitel, maar in het afgelopen seizoen ging het met hem persoonlijk goed mis. Rond de jaarwisseling zakte hij tijdens een training in elkaar als gevolg van een tijdelijke trombose in de hersenen. Het leek allemaal ernstig en zijn volleybalseizoen was voorbij. Maar al snel werd Van de Goor weer helemaal gezond verklaard en kreeg hij weer het groene licht om topsport te bedrijven.

"Het is niet zo dat ik door de gebeurtenissen van een half jaar geleden weer terug kom naar Nederland", legt de dertigjarige Amsterdammer uit. "Ik voel me fysiek goed en heb totaal geen angst meer. En ik kon ook weer in Italië aan de slag. Maar ik ben misschien wel anders gaan denken. Ik wil op een prettige manier doelen bereiken in de topsport. En dat hoeft niet zo nodig in de sterkste competitie. Kijk, twee seizoenen geleden werden we kampioen met Treviso, maar had ik echt een vreselijk vervelend seizoen. Wat is het dan allemaal waard?"

Bij Dynamo hoopt Van de Goor zijn plezier te krijgen in het volleybalspel. En dat was hij de laatste jaren in Italië kwijt geraakt. Met de komst van de libero (de onbeperkt inzetbare verdediger) mocht middenaanvaller Van de Goor in het achterveld namelijk niet meer meedoen. "Dat vond ik jammer, omdat ik ook als passer en als aanvaller vanuit het achterveld wel wat kan. Met Toon Gerbrands (de coach van Dynamo, red.) heb ik afgesproken dat we een systeem gaan spelen waarbij ik ook zal passen en op veel verschillende posities zal aanvallen. Dat was een belangrijke reden voor mij om weer voor Dynamo te kiezen."

Eigenlijk was de beslissing om weer naar Nederland te komen helemaal niet moeilijk geweest. Dat komt ook omdat Van de Goor weer het hele jaar samen wilde leven met zijn vriendin Nicole, die vanwege haar eigen werkzaamheden ook niet altijd in Italië kon zijn. Bovendien krijgt de profvolleyballer de kans om zelf ook voorzichtig aan een loopbaan in het maatschappelijk leven beginnen. Kledingconcern Piet Zoomers (de hoofdsponsor van Dynamo) neemt de gouden medaillewinnaar van Atlanta parttime in dienst als 'public relations officer'. "Deels ben ik natuurlijk een soort uithangbord", zegt Van de Goor eerlijk. "Maar ik weet eigenlijk niet precies wat ik wil na mijn volleyballoopbaan en deze taak kan ik combineren met mijn rol als topvolleyballer. Ik wil leren, ik wil snuffelen en ik wil ervaring opdoen buiten het volleybal. Nu krijg is een mooie kans. De laatste tijd heb ik veel nagedacht en ook wel wat conclusies getrokken. Het volleybal is leuk en blijft de komende tijd hoofdzaak. Maar soms heb ik er ook wel eens de balen van. Er is meer in het leven dan volleybal en dat wil ik ook wel eens ontdekken."

Toch mag het woord 'afbouwen' in dit verband niet worden gebruikt. "Misschien kom ik nu op een wat lager niveau, maar bij Dynamo hebben we duidelijke doelen voor ogen. Kampioen worden van Nederland en presteren in Europa. Ik heb er echt zin in om dat met deze club werkelijk waar te maken."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.