De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Britse hoop Henman
overleeft in slopend duel

   
 

AMSTERDAM - De Britse tennisfans hebben gisteren vele doodsangsten moeten doorstaan, maar hun nationale held Tim Henman wist zich in een uitputtende vijfsetter uiteindelijk te plaatsen voor de kwartfinales op Wimbledon. Henman, in zijn eerdere partijen ook al niet echt overtuigend spelend, kroop tegen de relatief onbekende Zwitser Michel Kratochvil regelmatig door het oog van de naald, maar verliet court 1 wel als verdiende en uitgeputte winnaar: 7-6 6-7 4-6 6-3 6-2.

In Londen en omgeving is iedereen er al weken van overtuigd dat 'hun' Henman komende zondag met de beker boven zijn hoofd op centre-court staat, maar het spel van de als vierde geplaatste Engelsman geeft tot nu toe weinig aanleiding tot zoveel chauvinistisch optimisme. Toegegeven, zijn duel van gisteren met Kratochvil had een hoge amusementswaarde en zorgde, zeker in de beslissende vijfde set, voor zenuwslopende momenten. Maar een 'gouden grandslamregel' zegt dat energieverslindende wedstrijden doorgaans niet tot titels leiden en Henman is in zijn vier duels tot aan de kwartfinales bepaald niet zuinig geweest met zijn energie.

In de kwartfinales ontmoet de Brit de verrassend doorgestoomde Braziliaan Andre Sa, die zijn landgenoot Gustavo Kuerten op onnavolgbare wijze duidelijk maakt dat Brazilianen wel degelijk wat te zoeken hebben op gras. Sa morste gisteren ook flink met zijn energievoorraad tijdens het gevecht met Felicano Lopez, dat hij uiteindelijk in vier lange sets (6-3 7-5 4-6 6-3) in zijn voordeel besliste.

In het vrouwentoernooi liet Venus Williams weinig heel van haar landgenote Lisa Raymond (6-1 6-2), haar zusje Serena Williams had net even iets langer nodig om de Amerikaanse Chanda Rubin met haar neus op de feiten te drukken: 6-3 6-3. Titelverdedigster Venus Williams treft in de kwartfinales de ongeplaatste Elena Likhovtseva. De Russin drong verrassend door tot de laatste acht door gisteren te winnen van Magdalena Maleeva (6-3 6-4). Serena Williams neemt het morgen op tegen Daniela Hantuchova, die de als zevende geplaatste Jelena Dokic in twee sets (6-4 7-5) versloeg.

Ook de Belgische Justin Henin drong bij het vrouwentoernooi door tot de laatste acht (7-6 7-6 zege op Dementieva) en ontmoet nu de Amerikaanse Monica Seles, die er alles voor over heeft in de herfst van haar carrière de enige ontbrekende titel op haar lange erelijst alsnog te veroveren. Seles had gisteren weinig last van de Thaise Tamarine Tanasugarn: 6-2 6-2.

Door de diverse regenonderbrekingen kwam Richard Krajicek gisteren niet in actie. Zijn partij tegen de Australiër Mark Philippoussis is doorgeschoven naar het programma van vandaag.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.