De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 1 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Holec Hengelo wil inkrimpen
   
 

HENGELO - Holec Middenspanning in Hengelo (Ov) overweegt vijftig van de vijfhonderd banen te schrappen. Dat heeft het bedrijf gisteren aan het personeel gemeld.

De krimp is nodig door verminderde vraag van energiebedrijven. Holec maakt elektrische schakelsystemen voor industrie, woningen, winkels en kantoren.

In februari werd directeur K. Smit al ontslagen wegens de teruglopende omzet. Werkgroepen zijn toen gaan zoeken naar kostenbesparingen en productvernieuwingen. Als de plannen worden uitgevoerd, verwacht Holec Middenspanning binnen twee jaar weer terug te zijn op een aanvaardbaar resultaat.

De Engelse aandeelhouder Delta eist van het Holec bedrijfsonderdeel Middenspanning een voldoende hoog bedrijfsresultaat, ook al behaalt Holec Holland als geheel redelijke winstcijfers. De winst is echter vooral te danken aan het bedrijfsonderdeel Holec Laagspanning Componenten. Dat onderdeel blijft dan ook buiten de reorganisatie, evenals voor de groep Laagspanning Systemen.

De CNV Bedrijvenbond maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in deze sector en vreest dat dit niet de laatste reorganisatie in Twente is. De bond is bovendien boos omdat de ondernemingsraad nog niet om advies is gevraagd.

Volgens CNV-bestuurder H. Kolkman ontbreekt overleg met de ondernemingsraad omdat een van de twee directeuren een Brit is. "Britten zijn niet gewend om met ondernemingsraden te overleggen. Het is een beetje vergelijkbaar met de problemen die bij Corus IJmuiden ontstonden na de fusie."

Bij Holec Holland zijn totaal ruim 1500 mensen in dienst. Daarvan werken er ongeveer 1200 bij de werkmaatschappijen en staf in Hengelo.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 1 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.