De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Leger van militante
moslims op Balkan

Van onze correspondent

   
 

BERLIJN - Op de Balkan wordt voor de heilige oorlog tegen het Westen een moslimleger geformeerd dat tienduizend man groot is. De leiding is in handen van leden van het terreurnetwerk van Osama bin Laden en pro-Iraanse Hezbollah-milities. Dit verontrustende nieuws wordt gebracht door de Rheinische Post, een van de grootste regionale kranten van Duitsland. Westerse geheime diensten zouden het dagblad hebben geïnformeerd.

De nieuwe islamitische strijdmacht in het zuidoosten van Europa, met steunpunten in Macedonië, Kosovo, Bosnië en Albanië, wordt gesponsord door Iran, Irak en Saoedi-Arabië. De eenheden zijn uitgerust met moderne handvuurwapens. Velen van hen zijn getraind in het bedienen van raketwerpers en bazooka's. De beste krachten worden naar vliegopleidingen in Tsjechië en Hongarije gestuurd, om later de kern van een moslimluchtmacht te vormen.

De planning en het commando van het islamitische Balkanleger vindt plaats naar het voorbeeld van Afghanistan. De trainingskampen zijn uitstekend verborgen en er is geen gebrek aan rekruten.

Dekmantel

"Zij komen uit de moslim-bevolkingsgroepen. Als ideale dekmantel fungeren moskeeën, die als paddestoelen uit de grond schieten en die worden gefinancierd door rijke Saoedi's. De meeste moskeeën worden geleid door een Saoedische imam, die op hun beurt weer hun instructies krijgen van de geheime dienst van Saoedi-Arabië."

"De moskeeën bieden eerst een cultureel programma om jongeren van 15 en 16 jaar te lokken. Einddoel is een koranschool, een zogeheten 'Medresse', waar het Afghaanse model wordt toegepast: niet alleen de koran leren, maar ook een omvangrijke militaire training krijgen. Iraanse en Iraakse officieren hebben op de Balkan de leiding, ondersteund door leden van Al-Qaeda. Na een opleiding van twee maanden ligt de beloning op 500 tot 700 Amerikaanse dollar per maand.

Aan het eind van hun opleiding krijgen de deelnemers uniformen en persoonlijke bewapening. Deze uitrusting wordt mee naar huis genomen en verstopt. Het proces van een sluipende infiltratie met islamitische invloeden op de Balkan wordt nauwgezet gestuurd door het islamitisch logistieke centrum van de Iraanse ambassade in Kosovo. Na Afghanistan zou de Balkan de volgende islamitische vuurhaard kunnen worden. Dat deze overslaat naar Centraal-Europa, daaraan wordt nu reeds gewerkt door militante moslims."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.