De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Directeur Schoenenreus voor
rechter om stalking dochter

   
 

door Joan van den Dungen DEN BOSCH - Een 37-jarige vrouw uit Uden heeft haar vader voor de rechter gesleept wegens stalking. De Brabantse zou al jaren lang door haar 'overbezorgde' paps René de V., directeur van de winkelketen De Schoenenreus met 170 filialen worden gedomineerd en op haar 37ste nog steeds als een 'lastige tiener' worden behandeld. Het opmerkelijke kort geding, waarin de dochter een contactverbod eist, dient aanstaande donderdag voor de rechtbank in Den Bosch.

De vrouw zegt dag en nacht door haar vader te worden gestalkt, zo bevestigde haar raadsman desgevraagd. "Mijn cliënte is ten einde raad. Zij is op dit moment alleen maar gebaat bij rust".

Vader René de V. erkende gisteren aan deze krant dat hij dagelijks langs de woning van zijn dochter komt maar volgens hem is er beslist geen sprake van stalking.

De vete in de Brabantse zakendynastie blijkt volgens getuigen al zo'n 15 jaar aan de gang. Voor haar 21e zou dochterlief bedreigd zijn als zij het ouderlijke huis uit zou gaan. Later heeft zij nog een tijdje gewerkt in het bedrijf van haar vader maar de spanningen liepen steeds op. De vader zou het nooit hebben kunnen verkroppen dat zij met de familie gebroken heeft.

"Hij bemoeit zich overal mee. Hij rijdt met zijn dure Audi dag en nacht rondjes om haar huis, komt haar in de gaten houden tijdens buurtfeesten en wacht haar kinderen bij school op. Het gaat allemaal heel erg ver", zo melden getuigen in de zaak.

Vader René de V.: "Ik weet eigenlijk niet goed wat ik ermee aan moet. Er is sinds een paar jaar onenigheid. Ze is boos op mij, dat weet ik. Ik heb de pech dat ik van en naar mijn werk altijd door haar straat moet. Dat vindt zij blijkbaar irritant. We wonen vlak bij elkaar. Dan zwaai ik naar de kleinkinderen. Mag dat soms niet? Ik ben hun opa. Ook als ik de hond uitlaat kijk ik altijd naar binnen. Ik kan toch moeilijk recht voor me uit blijven kijken? Het blijft je dochter".

"Al met al een verdomd vervelende situatie", aldus René de V. "Een ramp voor de familie, zeker nu het in de krant komt. De ruzie is geëscaleerd maar ik voel me echt geen stalker. Afijn, we kijken wel wat de uitslag van dat kort geding gaat worden".

De dochter wilde niet reageren, naar eigen zeggen omdat zij de zaak niet in de publiciteit wil brengen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.