De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Politie pakt hard varende
Friese jeugd hard aan

   
 

door Bart Olmer LEEUWARDEN - Jongeren die in Friesland met kleine, snelle rubberbootjes overlast veroorzaken, lopen grote kans dat de politie beslag legt op de schroef van hun buitenboordmotor.

De politie gaat de snelle jongeren op het water keihard aanpakken. De controles zijn afgelopen zondag van start gegaan onder de naam 'actie Watervlo'. Direct werden drie boten in beslag genomen. Tevens werden processen-verbaal uitgedeeld.

De verscherpte controles zijn gestart op aandrang van de provincie na klachten over te hard varende jongeren, die met hun golfslag veel overlast en schade veroorzaken. ,,We krijgen heel veel brieven binnen van bewoners die het zat zijn'', aldus Anita Andriesen, gedeputeerde vaarwegen. De klachten komen vooral uit binnensteden met grachten en uit het toenemende aantal waterwoonwijken waar mensen wonen die een eigen boot hebben.

Bij overtredingen kan de politie de schroef van de motor eraf halen. Na een 'afkoelingsperiode' van een week kan de schroef weer bij het politiebureau worden gehaald. Als de overtreder daarna nog eens wordt betrapt, kan de boot in beslag worden genomen.

De grootschalige controles, die tot 1 september duren, worden uitgevoerd met maar liefst elf boten. Volgens de provincie en de waterpolitie zijn het met name kinderen tussen twaalf en zestien jaar die overlast veroorzaken.

Veel watersporters raken geïrriteerd door het urenlang gescheur van de kleine motorbootjes, die door hun golfslag schade toebrengen aan afgemeerde schepen en aan kades. Opmerkelijk is dat het juist de lokale bewoners en hun kinderen zijn die de overtredingen maken, en niet de Nederlandse en Duitse recreanten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.