De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zoektocht naar lichaam
Cristina Conte

   
 

door Johan van den Dongen AMSTERDAM/ASSEN - Politie en justitie gaan op zoek naar het lichaam van Cristina Conte, die in 1995 werd vermoord. Via De Telegraaf kreeg de Amsterdamse recherche nieuwe aanwijzingen in handen over de geruchtmakende moord, waarvoor Cristina's ex-vriend Mohammed A. in 1996 - ondanks het ontbreken van het stoffelijk overschot - werd veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf.

Volgens verklaringen van de huidige vriendin van A. moet Christina's lichaam begraven liggen in een bosje in Amsterdam Zuidoost. Mohammed zou dat haar in een dronken bui hebben opgebiecht.

Ziema

Mohammed A. zit momenteel twee weken vast, ditmaal wegens maandenlang seksueel misbruik van een minderjarige. Het slachtoffer, het 15-jarige meisje Ziema Ainoel, verdween spoorloos na haar aangifte tegen A., eind vorige maand, van onder meer verkrachting en aanranding. Haar ouders zijn radeloos. Voor haar verdwijning verklaarde Ziema tegenover de politie dat A. had gedreigd haar te zullen doden als ze naar de politie stapte.

De 23-jarige Cristina Conte verdween op 9 februari 1995, toen zij 's avonds op bezoek ging bij haar Pakistaanse ex-vriend Mohammed A. in zijn flatwoning in de Amsterdamse Bijlmermeer. Ze wilde hem duidelijk maken dat de relatie voorbij was en dat hij haar niet langer moest lastigvallen. De jonge vrouw kwam echter nooit meer thuis.

Tijdens een langdurig onderzoek vond de recherche bloedsporen en stukjes hersenweefsel van Cristina in de banknaden in A's flat. Hij werd veroordeeld tot negen jaar wegens de moord en het doen verdwijnen van het lichaam. Na zes jaar, vorig jaar april, zwaaide de gevangenispoort voor A. open.

Zijn nieuwe vriendin, die inmiddels is ondergedoken en liever niet met haar naam in de krant wil, vertelt aan De Telegraaf hoe de Pakistaan de moord op Cristina Conte opbiechtte. "Mohammed is bang voor de geest van Cristina", zei zij. "Hij wordt bijna elke nacht knarsetandend wakker en zet zijn nagels verkrampt in de lakens."

"Op een avond kon hij weer niet slapen. Hij had wat bier op en praatte daardoor wat makkelijker. Hij vertelde me dat hij in de flat ruzie had met Cristina, een hamer uit de keukenkast haalde en haar de schedel insloeg. Ze begon hevig te schokken en dat was volgens Mohammed een vreselijk gezicht. Samen met de huisbaas en nog iemand heeft hij haar gewikkeld in opengeknipte vuilniszakken, een wit laken en in kleren van de huisbaas."

"Hij vertelde dat ze haar met een winkelwagentje naar de lift hebben gebracht en haar in de kofferbak van de auto hebben gelegd. Hij vertelde me dat ze Cristina met moordwapen en al in de Bijlmer hebben begraven. We zijn niet ver geweest, zei hij. Hij noemde de Amsterdam ArenA, Gaasperplas en het Kwakoeveld. Justitie heeft berekeningen gemaakt waar het lijk dan begraven moet zijn."

" Mohammed vertelde me ook dat ze zo stom waren geweest om de schep mee terug te nemen en in de schuur hebben gezet. De recherche heeft tot hun opluchting niet naar die schep omgekeken. Hij zei me: Kijk, dat gebeurt er als een vrouw ontrouw is", aldus A.'s vriendin.

De Telegraaf bracht de vrouw in contact met de recherche in Amsterdam, die snel een ontmoeting met haar arrangeerde. "Dat het stoffelijk overschot wordt gevonden is vooral belangrijk voor de nabestaanden van Cristina Conte'', zegt OM-woordvoerder Robert Meulenbroek.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.