De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vermoorde Bulgaar
was milieuactivist

   
 

door Jolande Westdorp ROTTERDAM - De Bulgaar die in april van dit jaar bij een bomexplosie in een hotel nabij Rotterdam om het leven kwam, was een milieuactivist.

Volgens bronnen in Bulgarije is het slachtoffer, Daniel Stoianov Bacurdghiev, als natuuractivist onder meer actief geweest in Cambodja, waar hij werd getraind in het gebruik van wapens en explosieven.

De nog onopgeloste zaak wordt ook tegen het licht gehouden in het onderzoek naar de aanslag op Pim Fortuyn, die een maand later plaatsvond. Fortuyns vermoedelijke moordenaar Volkert van der G. is eveneens een fanatiek milieuactivist. De Explosieven Opruimingsdienst vond onlangs verdachte pakketjes in de tuin van zijn woning in Harderwijk.

In de kamer van het Schiedamse Novotel, waar de Bulgaar op tweede paasdag de dood vond, trof de politie vingerafdrukken, een pistool en fragmenten van de ontplofte bom aan.

"Gegevens uit deze zaak worden in de landelijke databank van de Centrale Recherche Informatiedienst vergeleken met elk politieonderzoek in ons land, dus uiteraard ook met dat naar de moord op Fortuyn", aldus een bron in politiekringen.

Bacurdghiev kwam op de dag van zijn dood in ons land aan en boekte een kamer voor één overnachting in het langs de snelweg gelegen Novotel. Daar zou de Bulgaar een afspraak met iemand hebben gemaakt, maar onduidelijk is of die ontmoeting is doorgegaan.

De politie Rotterdam-Rijnmond is zeer terughoudend. "Dna van het slachtoffer wordt vergeleken met dat van zijn familie in Bulgarije", aldus een woordvoerder.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.