De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Auto's in beslag bij straatraces

Van onze correspondent

   
 

en AMSTERDAM - De keiharde aanpak van illegale straatraces heeft de afgelopen dagen tot enkele duizenden bekeuringen en inbeslagname van een flink aantal auto's geleid. In Venlo en Venray, waar op snelwegen en provinciale wegen werd gescheurd, schreef de politie in korte tijd zelfs duizend proces-verbalen uit.

De 25-jarige Bob Kalkhoven en zijn kameraad Jeroen Grieles (31) uit Utrecht zijn woedend op de politie omdat deze afgelopen zondag hun auto's ten onrechte in beslag zou hebben genomen. "De politie heeft de verkeerden te pakken genomen, want wij wilden helemaal niet gaan racen", stellen Kalkhoven en Grieles, die hebben besloten een advocaat in de arm te nemen. De politie in Utrecht heeft sinds mei het nodige te stellen met illegale straatraces op het industrieterrein Lage Weide. Omdat waarschuwingen niet hielpen, werd besloten zes auto's in beslag te nemen op grond van een artikel met betrekking tot verstoring van de openbare orde.

Onder deze wagens bevinden zich de Peugeot 206 GTI van Kalkhoven en de Opel Kadett GSI van Grieles. "Hun kentekens waren al vele malen genoteerd", aldus een politiewoordvoerder.

Verbeurd

Justitie gaat de rechter vragen de wagens verbeurd te verklaren. Intussen hebben banketbakker Kalkhoven en koerier Grieles moeite hun tranen de baas te blijven. "Mijn Peugeot is nog maar twee jaar oud. Ik leefde voor die wagen. Iedere cent die ik verdiende, gaf ik uit om hem te perfectioneren. De waarde is zeker 20.000 euro en nu ben ik hem kwijt", aldus Bob Kalkhoven.

Beiden zeggen slechts naar de Isotopenweg te zijn gegaan om met andere vrienden over hun auto's te praten. "We vormen een vriendenclub en noemen ons de Sprinters Utrecht. Het is voor ons een ontmoetingsplaats met andere liefhebbers van mooie auto's. Vorige keer zei de politie dat we er wel mochten staan, maar niet racen. Nu mag je er kennelijk ook al niet meer staan. Dat hadden ze ons wel even kunnen vertellen."

De politiezegsman begrijpt dat het een hard gelag is, maar zegt zeker van zijn zaak te zijn. "We hebben stevig gecontroleerd, vele malen gewaarschuwd, maar de straatracers bleven komen. Dat heeft de afgelopen weken al te vaak tot kat-en-muis spelletjes geleid."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.