De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 29 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Schaakprimeur
voor Friesland

   
 

AMSTERDAM - Een grote dag voor Friesland. Sipke Ernst is de eerste Fries in de geschiedenis die een grootmeesterresultaat heeft behaald. Hij deed dat tijdens de achtste ronde van het NK schaken in Leeuwarden door winst op Janssen na een wisselvallige partij. Door zijn zege is Sipke Ernst kandidaat voor de derde plaats geworden, want Erik van der Doel kwam met zwart tegen Friso Nijboer niet verder dan een remise. Sterker: in een Berlijnse verdediging raakte hij een pion achter en wist in het toreneindspel door een grappige slotwending ternauwernood remise te forceren.

In de strijd om de titel gaat het nog steeds tussen Van Wely en Tiviakov. En er is nog niets beslist. Van Wely was niet best op dreef, kwam slecht uit de opening tegen Sokolov en stond na twaalf zetten minder. Sokolov had de meerderheid op de damevleugel en uitzicht op meer dan alleen maar een goede stelling. Hij ergerde zich aan een wat gemakkelijke en niet zo goede zet van hem en bood op de 28e zet remise aan. Intussen zat Tiviakov met zwart tegen Jonkman verwoed op winst te spelen. Tiviakov vlocht een uitstekende afwikkeling in het spel en had uiteindelijk een loper die sterker was dan het witte paard en versloeg Harmen Jonkman.

Leeuwarden. NK: Mannen, achtste ronde: Van Wely - Sokolov 1/2-1/2, Jonkman - Tiviakov 0-1, Van der Wiel - Reinderman 1-0, Nijboer - Van den Doel 1/2-1/2, Ernst - Janssen 1-0. Stand: 1. Van Wely 7, 2. Tiviakov 6 1/2, 3. Sokolov 5 1/2. Vrouwen, achtste ronde: Peng - Hamelink 1/2-1/2, Bos - Bensdorp 0-1, Veenstra - Lanchava 0-1. Stand: 1. Peng 7, 2. Lanchava 6 1/2, 3. Hamelink 5 1/2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 29 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.