De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 29 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Regen spelbreker voor
Van den Goorbergh

   
 

AMSTERDAM - Tot nu toe hebben meer toeschouwers dan vorig jaar de afgelopen drie TT-dagen bezocht, waardoor de tussenbalans op 46.350 staat (was 39.600). Ondanks de regen zaten gisteren al 30.000 mensen op de tribunes om te zien hoe de trainingstijden van afgelopen donderdag uiteraard niet meer werden verbeterd. Vooral voor Jurgen van den Goorbergh was dat na zijn teleurstellende vijftiende tijd in de eerste kwalificatie een domper.

"Ik had veel vertrouwen op de natte baan, maar ik had het toch liever droog willen houden om nog wat startplaatsen te kunnen winnen. Alles ziet er echter goed voor ons uit als het morgen (vandaag) weer nat is. Belangrijk zal een goede start zijn, maar dat geldt nu voor mij onder elke omstandigheid", sprak de Honda-coureur van het Kanemototeam berustend in de situatie.

De meeste wegracers in de MotoGP zijn woedend op de internationale motorsportbond FIM vanwege het plotselinge besluit een reglementswijziging door te voeren. Wanneer het zaterdag tijdens de TT van Assen gaat regenen, komt er een herstart. Ook als er nog maar een paar rondjes te gaan zijn. De coureurs zijn hier, naar eigen zeggen, niet in gekend. Zij willen nu een onafhankelijke belangenbehartiger aanstellen. "Dat zou wel handig zijn. Ik kreeg ineens het bericht voor mijn neus, dit hadden ze moeten overleggen. Ik denk dat ze de race spectaculairder willen maken, vooral voor de tv-kijkers", aldus Jurgen van den Goorbergh. Dit seizoen was het zo geregeld dat degene die na driekwart op kop lag tot winnaar werd uitgeroepen, wanneer de wedstrijd werd afgevlagd wegens regenval. Die regel is vanaf nu afgeschaft. Als de race moet worden onderbroken, wordt een klassement opgemaakt aan de hand van de stand van voor de onderbreking en de stand na de hervatting. De kans is groot dat het zaterdag regent tijdens de TT. Voor de 125 en 250cc is deze wijziging vreemd genoeg niet doorgevoerd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 29 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.