De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sexy Beertje
geeft striples

   
 

AMSTERDAM - Beertje van Beers wordt het ondeugendste meisje van Hilversum. De beeldschone 29-jarige presentatrice heeft na haar carrière bij de Staatsloterijshow nu haar droomprogramma gekregen: Tease! De dagelijkse talkshow, die in september begint bij het nieuwe Veronica, gaat verder waar Sex and the City ophoudt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 21kb)
Beertje van Beers, de ene keer een onschuldig meisje, dan weer een sexy verleidster: "Een doorkijkbloes dragen is geen bedreiging voor je IQ." (Foto: Frans Jongen)
Vrouwen leren er omgaan met feminisme met lipstick, oftewel geemancipeerd zijn, een carrière hebben, maar toch tegelijk begeerlijk zijn. Beertje zelf verstaat die kunst al. Zij verleidde de mooiste man van België, acteur Werner de Smedt, en weet hem nog vast te houden ook.

"Kom op girls", zegt Beertje plagerig. "We zitten toch allemaal met hetzelfde probleem. We zijn slim, we hebben een goede baan, maar met mannen wil het allemaal niet zo lukken. We stoten ze af doordat we, in een poging serieus te worden genomen, te slaapverwekkend intelligent tegen ze aanpraten. Of we maken stoere mannengrappen en worden daarmee zo 'one of the boys', dat niemand meer met ons flirt. Of we slaan zo door in 'dan maar alleen verleidelijk', dat we binnen de kortste keren weer zijn gedegradeerd tot sekspoes en dus aankomend huisvrouw."

Beertje heeft nieuwe spelregels opgesteld. Humor en intelligentie staan voorop. Met een subtiel tikje zelfspot, dat wel. Als ze in Marbella poseert voor de fotograaf, is ze afwisselend zeer begeerlijk met kanten bh en dan weer een lief meisje met fladderende haren. Een op en top Sex and the City-rolmodel. Grijnst: "Weet je waar vrouwen van tussen de 25 en de 40 een voorbeeld aan moeten nemen? Aan pin-up modellen uit de jaren vijftig. Zo'n Betty Page, dat was erotiek met een knipoog, waar de vrouw niet de touwtjes uit handen gaf, maar de heren wel met haar vrouwelijkheid aansprak. Ik heb voor ik bij de tv kwam, ook een jaar vrouwenstudies gedaan en daar heb ik veel van geleerd. Ik denk dat wij de zaken voortvarend te lijf moeten. De eerste emancipatiegolf is voorbij en iedereen weet nu wel dat vrouwen slim zijn en zo. Je hoeft ook niet meer elke keer een moeilijk woord te gebruiken of een briljant filosoof te citeren om dat aan te tonen. Dat hebben we nu wel gehad. Ik denk dat we nu lol moeten durven maken met oude clichés. We mogen er gewoon van genieten om ons verleidelijk te kleden in een doorkijkbloes. We moeten beseffen dat die kledij geen bedreiging is voor ons IQ. En we moeten het weer leuk durven vinden de rol te spelen die de natuur ons heeft toebedacht: verleidster. Ik zeg niet dat iedereen in minirok en netkousen naar haar werk moet. Maar we kunnen het wel weer wat spannender maken. Elke man vindt een jarretel een welkome verrassing onder een streng mantelpakje."

Brainstormen

In haar programma komt het allemaal aan de orde: "Ik ben met een groep ontzettend leuke mensen aan het brainstormen. Uren zitten we te praten. En daar zijn geweldige ideeën uitgekomen. Ik ga de vrouwen bijvoorbeeld cursussen geven in zaken die we stiekem allemaal zouden willen kunnen. Paaldansen bijvoorbeeld en een intelligente striptease. Of de basispassen van de tango, zodat we er op een feest net mee wegkomen. En masseren. En rappen, om zelf lekker brutaal de show te stelen. Of praten met een Japans accent, net als Ushi. Verder laat ik zien hoe je er een avondje uit kan zien als Shakira, inclusief heupwiegen. En dan moet je niet denken dat we de kleding gaan weghalen bij de dure couturiers. Ik geloof meer in bij elkaar rapen op de Albert Cuypmarkt. Het wordt echt een heel girly show, voor stoute meisjes, zeg maar."

Van Beertje wordt ook een cartoonfiguurtje gemaakt dat in korte tekenfilms in allerlei herkenbare situaties terechtkomt. "Ik wil vrouwen alternatieve oplossingen bieden voor allerlei soorten ruzies en ze goed laten reageren op verschijnsels als de afstotelijke, opdringerige man of de aantrekkelijke flirter. Humor is daarbij zeer belangrijk, ik denk dat uitgebalanceerde vrouwen die relativerende eigenschap in deze tijd meer dan nodig hebben."

Beertje heeft zelf een paar sterke vrouwen als voorbeeld: "Ik denk aan Blondie, Deborah Harry, Madonna en mijn grootste heldin, Tura Satana. Zij was in de jaren vijftig een geweldige exhibitionistische stripper. Ze liep op sandaaltjes en deed tijdens haar act acrobatische sprongen, flips achterover en zo. Ik ga volgende week naar Los Angeles om een reportage over haar te maken. Ze is nu in de zestig en ze heeft me beloofd haar spannendste pakje voor me aan te trekken en haar leukste trucjes te vertellen. Iedereen wil toch weten hoe je op een opwindende manier je bh losmaakt. Ik sta althans meestal met twee handen op mijn rug enorm te frummelen. En mijn vriendje Werner maar lachen."

Persoonlijkheid

Werner de Smedt, de mooiste acteur van België, is Beertjes derde serieuze vriendje. De presentatrice die ook maandelijks de yammie top-5 van mooiste mannen wil opstellen, vindt schoonheid echter niet het belangrijkste. "Ik val enorm op persoonlijkheid. Dat had mijn eerste vriendje Toby, de MTV-presentator waarvoor ik Nederland achter me liet en in Londen ging wonen. Overigens was dat het begin van mijn tv-carrière, want hij loodste me direct bij Top of the Pops naar binnen. Ik ben ook verloofd geweest met een muziekproducer die heel veel mensen misschien lelijk hadden gevonden. Hij had een dikke buik, een lange baard en lang haar. Een soort figuur uit ZZ Top. Ik vond hem prachtig omdat hij niet standaard was. En elke keer dat hij naar me lachte, had ik het gevoel dat de zon doorbrak. En nu is het Werner. Een stoute man die wel past bij de ondeugende dame die ik ben. Als wij samen zijn, beleven we op de een of andere manier altijd gekke avonturen. Vorige week kwamen we in Amsterdam uit de bioscoop en hadden alle twee ontzettende honger. Ik holde een Thais restaurant binnen dat nog net open was en daar zat Maarten Spanjer met zijn vriendin. Werner kreeg het voor elkaar dat er nog voor ons werd gekookt en omdat we allemaal in zo'n dolle bui waren, hebben we daar tot diep in de nacht karaoke gezongen. Dat gebeurt alleen met Werner."

Beertje ziet Werner gemiddeld één keer in de week. En dat vindt ze genoeg: "Je hoeft niet boven op elkaars lip te zitten om van elkaar te kunnen houden." Soms zien ze elkaar zelfs een paar weken niet. "Ik ben toen het werk voor de Staatsloterijshow ophield, een paar weken naar India geweest. Ik ben gek op yoga omdat dat balans brengt in je leven en India is de bakermat van de yoga. Het was fascinerend. Ik ben bijvoorbeeld op de plek geweest waar Beatle George Harrison zijn beroemde nummer schreef 'When my guitar gently weeps'. Toen ik daarvan terugkwam, ben ik wel een paar dagen bij Werner ondergedoken. Niets vrouwelijks is mij vreemd."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.