De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 27 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Rabobank stuurt
ploeg naar Tour

   
 

AMSTERDAM - Met liefst drie debutanten trekt de Rabobank-formatie dit jaar naar de Tour de France. Niet alleen voor kopman Levi Leipheimer wordt het de eerste Ronde van Frankrijk, ook de jonge Nederlandse profs Addy Engels en Karsten Kroon maken hun debuut in 'La Grande Boucle'.

Verder werd gekozen voor de ervaren krachten Erik Dekker, Michael Boogerd, Bram de Groot en de buitenlanders Marc Wauters, Grischa Niermann en Beat Zberg. Grootste teleurgestelde renners waren Marc Lotz, Markus Zberg en Geert Verheyen.

"We hebben voor een ploeg gekozen waarmee we aanvallend kunnen rijden", gaf ploegleider Theo de Rooij aan. "Renners als Kroon, De Groot en Wauters kunnen veelal mee springen met ontsnappingen. Lotz is de eerste reserve. De laatste jaren heeft hij veelal in dienst gereden van met name Boogerd. We hebben nu vooral voor jongens gekozen die in de laatste week nog goed uit de voeten kunnen. Dan zijn er veel bergetappes. We hebben er rekening mee gehouden dat Leipheimer daar eventueel nog genoeg steun om zich heen heeft. Engels heeft zich bergop in de Giro bewezen en kan als het nodig is ook nog de nodige assistentie verlenen op het vlakke."

Verheyen en Markus Zberg kwamen al enige tijd niet meer in aanmerking voor een ticket naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar. "Verheyen heeft een anonieme Ronde van Italië gereden", concludeerde De Rooij. "Na de Giro was hij bij ons al uit beeld voor een Tour-plaats. Hij rijdt dit seizoen niet vaak in beeld en zit te vaak in de tweede lijn. Datzelfde geldt voor Markus Zberg. Na Milaan-Sanremo heeft hij nauwelijks meer goede uitslagen gereden. Hij moet echt super zijn, wil hij er bovenuit steken."

Christophe Moreau is tijdens een training voor het Frans kampioenschap tijdrijden in Briançon keihard onderuit gegaan. De Franse Tour-kandidaat trainde met 75 kilometer per uur achter een auto, toen hij viel. Met enkele wonden en vooral veel schaafwonden kwam Moreau er goed vanaf. Er werden geen botbreuken geconstateerd. De Tour de France komt niet in gevaar.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 27 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.