De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 27 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Persoonlijk drama
voor winnende Oremans

   
 

AMSTERDAM - De vreugde bij Miriam Oremans na haar overwinning op Meghann Shaughnessy in de tweede ronde van Wimbledon was van zeer korte duur. Tot haar ontzetting kreeg ze direct na de knappe winst (7-5 6-3) te horen dat haar vader tijdens de wedstrijd was getroffen door een licht hartinfarct. De speelster uit Berlicum vertrok onmiddellijk naar het Londense ziekenhuis, waar haar 62-jarige vader Dre voor onderzoek was opgenomen. Zijn situatie is inmiddels stabiel, maar hij zal minimaal vijf dagen ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Miriam Oremans (Foto: REUTERS)
Onwetend van de dramatische gebeurtenis rondom haar vader toonde Oremans gisteren op baan vijf dezelfde vechtlust waarmee ze zich ooit naar de 25e plaats van de wereldranglijst knokte. Inmiddels is de Berlicumse, bezig aan haar laatste Wimbledon, afgezakt naar de 129e plaats van de ranking, maar op haar favoriete ondergrond - gras - kan ze iedere tegenstandster nog steeds in grote problemen brengen.

En Meghann Shaughnessy, op Wimbledon als dertiende geplaatst, kon die problemen gisteren niet het hoofd bieden. Ze wist in beide sets wel als eerste een servicebreak te forceren, maar Oremans liet zich niet van de wijs brengen door die kleine tegenslagen. Met aanvallend spel dwong ze de Amerikaanse in de verdediging en sloeg op de beslissende momenten trefzeker toe.

Door het bereiken van de derde ronde, waarin ze het moet opnemen tegen de Griekse 'Rosmalen-winnares' Eleni Daniidilou, stijgt Oremans vrijwel zeker voldoende plaatsen op de wereldranglijst om rechtstreeks toegelaten te worden tot de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Eerder had de 29-jarige speelster laten weten niet naar New York af te reizen als ze zich daar via de kwalificaties zou moeten plaatsen voor de US Open.

Nu dit niet nodig is, wordt de grandslamloopbaan van Oremans hoogstwaarschijnlijk verlengd tot en met de Australian Open van 2003. "Dat zou het vijftigste grandslamtoernooi uit mijn loopbaan worden, een mooi moment om afscheid te nemen", liet zij zich eerder ontvallen. "Daarom hoop ik op Wimbledon voldoende punten te scoren om in ieder geval nog rechtstreeks tot de US Open en, in een later stadium, de Australian Open te worden toegelaten."

Die wens liet zij met haar prima prestatie van gisteren vrijwel zeker in vervulling gaan. Een constatering die na het nieuws over de gezondheidstoestand van haar vader nauwelijks nog waarde had.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 27 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.