De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 27 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Krajicek in zinderende
vijfsetter langs Blake

Van onze speciale verslaggever

   
 

LONDEN - Met een overwinning die hij nooit meer zal vergeten heeft Richard Krajicek Wimbledon, Engeland en de rest van de wereld duidelijk gemaakt dat hij terug is van weggeweest. Op de beruchte baan twee van Wimbledon, waar eerder op de dag 'Koning' Pete Sampras nog hard onderuit ging, hield Krajicek in een legendarische vijfsetter (6-3 6-4 3-6 4-6 11-9) zijn Amerikaanse opponent James Blake in bedwang.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Richard Krajicek (Foto: EPA)
De veelbesproken rechterarm, die Krajicek met een elleboogblessure bijna twintig maanden uit het profcircuit hield, ging als gebaar van triomf de lucht in, direct nadat de speler uit Muiderberg het eerste matchpoint van de partij in zijn voordeel besliste en aan de zinderende partij van drie uur en zeven minuten aan eind maakte. In de derde ronde wacht de Nederlander niet, zoals verwacht, een ontmoeting met Andre Agassi, maar met diens bedwinger, de Thai Paradorn Srichaphan.

Op de beruchte 'Graveyard' (Kerkhof), zoals de veelzeggende bijnaam van baan twee luidt, begon Krajicek voortvarend aan de partij tegen Blake. Zijn service liep als vanouds en gesteund door een flink aantal aces had de Nederlander binnen een uur een 2-0 voorsprong in sets veroverd. Maar Blake, de nummer 34 van de wereldranglijst, bleek over een enorme veerkracht te beschikken en ruim een uur later was de partij weer volkomen in evenwicht. Krajicek, die na zijn overwinning van maandag op Squillari nog meldde "niet topfit en een paar kil te zwaar" te zijn, zag zich ineens genoodzaakt een vijfde set te spelen.

De ultieme test voor zijn conditie en elleboog - Krajicek sloeg 32 aces waarvan vijftien in de vijfde set - doorstond hij uiteindelijk met glans, al leek het duel met het vorderen van de games steeds meer in een loterij te veranderen. Breakpoints over en weer voerden de spanning op naar ongekende hoogte, maar op 10-9 vond Krajicek het welletjes. Op de sercice van Blake kreeg hij op 30-40 zijn eerste matchpoint, dat hij direct in klinkende munt omzette.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 27 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.