De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 26 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street omlaag
   
 

NEW YORK - Ondanks meevallende macro-cijfers en een positief bericht van chemiegigant DuPont zijn de Amerikaanse effectenbeurzen gisteren met een flink verlies gesloten. Volgens waarnemers was de reden hiervan vooral het uitblijven van duidelijk economisch herstel in de Verenigde Staten en de vrees dat de oorlog tegen het terrorisme de Amerikaanse overheid meer gaat kosten dan gedacht.

De Dow Jones-index eindigde de dag exact 155 punten (oftewel 1,7%) lager op 9126,82. Technologiebeurs Nasdaq sloot met een verlies van 36,33 punten (2,5%) op 1424,01.

Uit gisteren gepubliceerde cijfers van de Conference Board, het gezaghebbende onderzoeksbureau, blijkt dat de Amerikaanse consument iets minder vertrouwen heeft gekregen in de economie. Het consumentenvertrouwen zakte van 110,3 in mei naar 106,4 in juni. Die daling viel analisten echter mee. Ook cijfers over de teruglopende verkoop van nieuwe woningen vielen niet tegen.

Dupont verhoogde gisteren de winstverwachting voor het tweede kwartaal. In plaats van een winst per aandeel van $0,55 per aandeel, rekent de chemiegigant nu op een winst van tussen de $0,64 en $0,67. Beleggers zetten het aandeel DuPont $0,13 hoger op $43,24.

FedEx presenteerde voor de openingsbel van Wall Street beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2001/2002. Het expressebedrijf schokte de financiële wereld echter door een winstwaarschuwing voor het lopende kwartaal af te geven. De beurskoers van FedEx daalde daarop met $8,02 naar $47,80.

Goldman Sachs verlaagde de winsttaxaties van Hewlett-Packard (-$0,91 op $14,99). Volgens de zakenbank kampt het computerconcern met voortdurende zwakte in de ict-sector.

Effectenhuis Morgan Stanley maande zijn cliënten voorzichtig te zijn met aandelen van bedrijven die actief zijn op het gebied van draadloze infrastructuur, waaronder Palm. Het aandeel Palm zakte daarop met 8 dollarcent naar $1,59. Nabeurs maakte het concern kwartaalcijfers bekend die overeen kwamen met de verwachtingen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 26 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.