De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 26 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Franka Potente
verslindt mannen...

   
 

AMSTERDAM - In Hollywood loopt iedereen met haar weg: de Duitse Franka Potente. De actrice werd bij het grote publiek bekend door de film 'Lola rennt'. Nu, zo'n vier jaar later, pendelt de 27-jarige belofte tussen haar huis in Berlijn en hotel in Los Angeles en heeft ze haar Duitse regisseur verruild voor een Amerikaanse acteur...

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Franka Potente heeft in korte tijd al heel wat mannen verslonden. Haar laatste verovering, Elijah Wood, wil zo snel mogelijk met haar trouwen. (Foto: EPA)
Vooral nu de film 'The Bourne Identity' sinds kort in de Amerikaanse bioscopen draait, is Franka hot hot hot. Hoewel ze in Amerika relatief gezien net komt kijken, speelt ze al met grote namen. Twee dagen nadat ze Matt Damon, haar tegenspeler in 'The Bourne', had ontmoet, moest ze al een liefdesscène met hem spelen. Maar dat vond ze niet moeilijk: "Een slok Jägermeister helpt dan goed", aldus Franka die daarmee een goed bewaard Hollywood-geheim onthulde.

Kusfoto

Gelukkig is Matt minder mysterieus dan Johnny Depp, die Franka ook al op haar lijstje heeft staan. Op de set van haar Amerikaanse debuut 'Blow' leerde ze Depp kennen als een "interessant, maar zeer moeilijk toegankelijk type". Neemt niet weg dat de 'kusfoto' met Depp nog steeds op haar koelkast hangt.

Franka verplaatste niet alleen haar werkterrein naar de Verenigde Staten, ook op liefdesgebied vond ze er onlangs een nieuwe toekomst. Van de regisseur van haar eerste film ('Nach Fünf im Urwald') in 1996 ging ze naar de negen jaar oudere Tom Tykwer, de regisseur die in 1998 middels 'Lola rennt' indirect een begin maakte aan haar carrière in Hollywood. Die relatie eindigde in 2000, vlak voor haar doorbraak in de VS.

Enkele maanden geleden verloor Franka haar hart aan de 21-jarige Elijah Wood. Franka ontmoette Elijah op de set van haar alweer zesde Amerikaanse film 'Try Seventeen'. Eigenlijk had Elijah toen nog wat met de achttienjarige Mandy Moore, die nota bene ook in de betreffende romantische komedie speelt. Maar in Franka herkende hij direct zijn soulmate. Intimi van de 'Lord of the Rings'-ster beweren dat hij zo snel mogelijk met haar wil trouwen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 26 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.