De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  In geblindeerde busjes
naar hasjpluk

   
 

AMSTERDAM - Ze hadden de taken goed verdeeld, twee Deventernaren van 36 en 37 jaar die aan het hoofd stonden van een zeer professionele criminele organisatie die zich bezighield met de hennepteelt.

In totaal 24 kwekerijen werden door de politie ontmanteld en bijna 5000 hennepplanten vernietigd. Onder leiding van het duo werkten 45 medeverdachten mee aan de omvangrijke teelt in fabrieksloodsen, bedrijven, woningen, boerderijen en zeecontainers. Voor het plukken van de planten werden meestal dames ingeschakeld, afkomstig uit de meest uiteenlopende sociale milieus, die op een makkelijke manier een centje wilden bijverdienen.

,,De pluksters werden in de oogsttijd in geblindeerde bestelbusjes naar de plantages vervoerd. Door de busjes te blinderen, hadden de vrouwen geen idee waar ze waren en waren voor ons de plantages ook niet eenvoudig te traceren'', zegt districtschef H. van Zwam, die gisteren de resultaten van het henneponderzoek bekend maakte.

Dit onderzoek werd Costa genoemd omdat mensen die op een illegale manier geld verdienen nog wel eens naar de Spaanse Costa's willen vertrekken om daar het geld te verbrassen.

Het totaalbedrag dat in de handel omging, wordt geschat op 7,5 ton euro. De oogst was niet alleen bestemd voor de lokale of regionale markt zoals coffeeshops en zogenoemde growshops, maar ook voor Duitsland, Engeland en België.

,,Het waren buitengewoon professionele plantages. Er was geen sprake meer van het eenvoudige balkonnetje met een paar bloembakken. Zo waren duizend bloeiende planten in drie zeecontainers in een boerderij in Lettele volledig computergestuurd'', aldus de districtschef.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 22 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.