De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  De successen van Wentink
   
 

AMSTERDAM - Frank Wentink is voor zijn uitstekende organisatie van het World Press Gala beloond met de Gouden Giraffe. Deze onderscheiding wordt jaarlijks door het vakblad Event & Image uitgereikt aan de organisator van het beste evenement. De jury oordeelde dat Wentink Events een topprestatie heeft geleverd.

Frank verzorgde tijdens het afgelopen World Press Gala een zogenaamd fotoconcert. Onder muzikale begeleiding kon men de diverse prenten prachtig uitvergroot op de wand zien. Wanneer men de belichting iets veranderde, keek de toeschouwer als het ware door de foto heen en zag dan onder meer een decor met daarin drakenkoppen, wajangpoppen en dansers. Deze kwamen achter de foto vandaan en bewogen sierlijk mee op de maat van de muziek.

"Ik ben erg verguld met deze prijs", vertelt Wentink op zijn kantoor in Laren. "Mijn liefde voor de showbusiness deel ik met muzikant Hans Visser, die telkens weer met creatieve ideeën aankomt. De prijs is dus ook voor hem."

Successtory

De successtory van Wentink is een heel mooie. Ten tijde van de oliecrisis in 1973 werkte hij als internationaal hotelmanager bij Holland International in Spanje. "Door de crisis cancelde half Nederland de vakantie. Ik dacht: 'dan de bars maar vullen met entertainment'." Hij speelde het klaar om Willeke Alberti met haar vader, Tonny Eyk en het toenmalige vriendje van de zangeres, John de Mol, te laten overkomen. Het werd alsnog een succesvolle zomer. "Als je ooit terugkomt naar Nederland, moet je toch eens komen praten", drong John er bij Frank op aan.

In de jaren '80 keerde Wentink terug naar ons kikkerland. Werkte vervolgens voor Holiday Inn, maar was daar niet content: "Op een avond heb ik zomaar ineens een handshake-deal gemaakt met m'n oude werkgever om weer internationaal hotelmanager te worden. Diezelfde avond belde John. Je moet nooit teruggaan naar waar je vandaan kwam zei hij me."

Hun gesprek resulteerde in het opzetten van een entertainmentbedrijf, dat inmiddels onder Stage Holding van Joop van den Ende valt. Frank 'fabriceert' de vermaarde World Fantasy Dinner Shows, organiseert dus het World Press Gala en realiseert talloze droomavondjes voor bedrijven. "Ik heb nooit gerookt, drink hooguit twee glaasjes wijn op een avond en 's ochtends ga ik een kilometer zwemmen. Dan voel ik me weer als herboren", aldus de 55-jarige entertainmentgoeroe.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 22 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.