De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Prins Bernhard:
"Wij zijn doelgroepen''

   
 

AMSTERDAM - "De samenleving is gefragmenteerd, wij zijn doelgroepen geworden. De kleur van onze schoenen verraadt ons marktsegment al; in een advertentie las ik zelfs 'Uw stropdas is een statement'." Prins Bernhard greep de uitreiking van de Zilveren Anjers, gisteren in Amsterdam, aan om de huidige benadering van de consument te signaleren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Het uitreiken van de Zilveren Anjer aan de heer F. Antoin uit Bonaire ging prins Bernhard vanwege de dikte van de stof van Antoins jasje niet makkelijk af. Beiden konden daar hartelijk om lachen.
Vroeger was wat op de markt kwam voor iedereen, aldus prof. dr. R. de Leeuw van het Prins Bernhard Cultuurfonds, die de rede van de prins voor hem uitsprak. "Het aanbod van radio, televisie en tijdschriften richtte zich op het hele gezin. Bij bonte avonden zaten drie generaties luidop te zingen. Pa en moe gingen mee naar de speeltuin toe. Dat is veranderd. We moeten die fragmentatie aanvaarden zonder haar te overschatten. Zodra je een paar stappen terugdoet zie je niet meer de losse steentjes, maar het hele mozaïek. Op de vraag 'Wat is uw doelgroep' zouden allen die ooit de Zilveren Anjer hebben ontvangen, als antwoord geven: 'Iedereen'."

De Zilveren Anjer is voor mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor natuur en cultuur. Dit jaar vielen in de prijzen F. Antoin uit Bonaire, S. Doorman uit Waarder, J. Stienstra uit Rosmalen en A. Stork uit Weesp. In de persoonlijke speech voor Doorman liet de prins nog weten: "Ontelbare mensen voelen zich prettig in hun eigen segmentje en kijken zelden over de schutting. Die fragmentatie leidt tot isolement. En zulke mensen doen zichzelf en de samenleving tekort."

De bijna 91-jarige prins genoot van de uitreiking, hoewel hij het te zwaar vindt zijn eigen met behulp van een ghostwriter geschreven speeches uit te spreken. Voor iedereen was er een persoonlijk woord, een grap en een stevige handdruk met beide handen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 22 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.