De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Duitsers sober verder
   
 

SEOGWIPO - Op typisch Duitse wijze heeft 'Die Mannschaft' de kwartfinales bereikt. Sober en zonder enige opsmuk. De wedstrijd tegen Paraguay leek op een verlenging af te stevenen, totdat Oliver Neuville op aangeven van Bernd Schneider in de 88e minuut fraai afrondde, 1-0. De Zuid-Amerikanen kregen in het halfgevulde Jeju World Cup stadion in het Zuid-Koreaanse Seogwipo (slechts 25.000 toeschouwers) het loon van de angst.

Neuville beleefde als basisspeler een droomdebuut op het WK. De 29-jarige aanvaller van Bayer Leverkusen kreeg van coach Rudi Völler de voorkeur boven 'houthakker' Carsten Jancker. Hij trok de meeste aandacht, en niet Miroslaw Klose, topscorer met vijf treffers.

Neuville miste eerst een grote kans, maar scoorde later toch. En het waren dus de spelers van Bayer Leverkusen die het verschil maakten. Voor het WK was Neuville basisspeler van de nationale ploeg, maar doordat hij de laatste drie oefenduels ontbrak vanwege de Champions-Leaguewedstrijden met Leverkusen, verloor hij zijn plaats aan Jancker.

Neuville pakte niettemin zijn kans. De Leverkusen-connectie, met de sterke middenvelders Schneider en Ballack voorop, vormt de hartspier van Die Mannschaft. Zo attractief en verrassend de wedstrijden in de eerste ronde waren, zo dodelijk saai was de opening van de achtste finales. Paraguay en Duitsland speelden behoudend, waarbij vooral de ploeg van de bejaarde Italiaanse coach Cesare Maldini (70) werkelijk het absolute niets bood.

Er waren spaarzame kansjes voor José Cardozo en Jorge Campos in de eerste helft, maar daarna liet de ploeg alle initiatieven over aan de Duitsers.

De excentrieke doelman José Luis Chilavert viel ook amper op met zijn vrije trappen. De 36-jarige keeper was jarenlang de leider van de ploeg. "Wij nemen als helden afscheid van het WK. De Duiters waren zeker niet beter, maar hadden het geluk dat ze uit een van de weinige kansen wèl scoorden, en wij niet. Trots ben ik op mijn ploeggenoten. Paraguay heeft voor veel prestige gezorgd. Nu hoop ik dat Duitsland ver komt."

De Duitse bondscoach Völler stelt de halve finales als doel. In de kwartfinales speelt zijn team tegen de winnaar van de wedstrijd Mexico-Verenigde Staten. Dat duel is vandaag.

Luttele uren na de uitschakeling besloot Maldini op te stappen. Hij krijgt een functie in de technische staf van AC Milan, de club waar zijn zoon Paolo speelt. Maldini werd vorig jaar december coach van Paraguay en leidde de ploeg naar de WK-eindronde. Toch werd de Italiaan nooit populair bij het volk en de spelers. "De spelers waren zeer professioneel. Dit was voor mij een goede ervaring", vond de Italiaan.

Terwijl het WK in volle gang is, zijn onze oosterburen al bezig met het toernooi over vier jaar. Dan is Duitsland gastheer. Het land wil bij dat WK, van 9 juni tot en met 10 juli 2006, zelf de openingswedstrijd spelen, of Duitsland nu wereldkampioen wordt of niet. Tot nu toe was het de gewoonte om de regerend wereldkampioen het toernooi te laten beginnen.

Duitsland - Paraguay 1-0 (0-0). 88. Neuville 1-0. Scheidsrechter: Batres (Gua). Toeschouwers: 40.500. Rode kaart: 90. Acuna (Paraguay/2x geel). Gele kaart: Schneider, Baumann, Ballack (Duitsland), Cardozo (Paraguay).

Duitsland: Kahn; Linke, Rehmer (46. Kehl), Frings en Metzelder (60. Baumann); Ballack, Jeremies, Schneider en Bode; Klose en Neuville (90. Asamoah).

Paraguay: Chilavert; Arce, Gamarra, Ayala en Cáceres; Caniza, Struway (90. Cuevas), AcuÄna en Bonet (84. Gavilán); Santa Cruz (29. Campos) en Cardozo.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.