De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zuid-Koreaanse bondsvoorzitter laaiend enthousiast over Hiddink
   
 

SEOEL - Bondsvoorzitter Chung Mong-Joon van Zuid-Korea, tevens vice-voorzitter van FIFA en voorzitter van het Koreaanse WK-organisatiecomité en bijna zeker presidentskandidaat in december in Zuid-Korea kon zijn geluk niet op, nadat zijn land zich onder leiding van Guus Hiddink had gekwalificeerd voor de laatste 16 op het WK.

,,Een last is van m'n schouders gevallen. Dit is zo belangrijk voor ons als land en als voetbalnatie. Het doel is bereikt al wil ik dolgraag met Zuid-Korea in Japan spelen. Op 30 juni in Yokohama. Dat zou betekenen dat we de finale bereiken. Het liefst tegen Japan, onze medeorganisator."

Chung is trouwens de man, die Hiddink heeft aangetrokken en hem door dik en dun heeft gesteund, ook toen de Achterhoeker zwaar onder vuur lag. ,,M'n beste daad voor het Zuid-Koreaanse voetbal is geweest om Hiddink bondscoach te maken van ons nationale team. Hij heeft zichzelf meer dan bewezen. Vraag het de spelers; ze lopen allemaal met hem weg. Omdat hij het spel goed ziet en tevens de Koreanen probeert te begrijpen."

Toch gaat hij altijd z'n eigen weg, en wie niet mee wil, haakt af.

,,Hiddink is een goede coach, in bezit van een visie zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Je moet met hem mee anders val je af. Begrijpelijk, hij heeft de kennis van het internationale topvoetbal, terwijl wij op eigen kracht nooit een WK-wedstrijd wisten te winnen. Desondanks houdt hij respect voor de Zuid-Koreanen en laat ze in hun waarde. Verder vindt ik hem een scherp analyticus."

Heeft hij meer voor Zuid-Korea betekent dan het bereiken van de achtste finales met het nationale elftal?

,,Zeker, met zijn wijsheid heeft hij onze Koreaanse cultuur iets extra's gegeven. Hij heeft onze houding in sport veranderd. Historisch gezien zijn Koreaanse sportmensen bevreesd voor wat komen gaat, voor sporters uit Westerse landen. Ze voelen zich altijd minder. Hiddink heeft hier zeker bij het voetbalteam een eind aan gemaakt. We zijn voor niemand meer bang en ik ben ervan overtuigd dat andere Koreaanse sporters zich hieraan zullen optrekken. Zelfs het hele Koreaanse volk. Hij is heel belangrijk en is een belangrijke factor of misschien wel grondlegger voor een nieuwe mentaliteit, die zich in ons land aandient."

U gelooft niet in een kortstondige hype, ook in het voetbal, die zal verdwijnen na het WK en het vertrek van Hiddink?

,,Nee, gezien de reactie van het Koreaanse volk deze weken zit hier meer achter dan slechts feestvierende voetbalfans. Ik zou trouwens graag met Zuid-Korea, met Hiddink op de bank, tegen Nederland spelen om jullie te laten zien dat wij niet meer de tegenstander zijn van het WK in 1998 (Oranje won in Marseille met 5-0, red). Overigens hopen we Hiddink na het WK voor langere tijd vast te leggen. Lukt het niet dan zullen we desondanks de door Hiddink ingeslagen weg volgen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.