De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Kenamju heeft finale in zicht

Van onze judomedewerker

   
 

MOSKOU - De kans is groot dat het Haarlemse Kenamju voor een enorme judostunt gaat zorgen. De club van coach Cor van der Geest won in de halve finale van de Europa Cup voor teams de eerste wedstrijd tegen het Russische Sambo'70 en heeft daardoor uitzicht op de finale. In Moskou werd het 6-8 voor Kenamju.

Vooraf werd verondersteld dat de bijeen gekochte topjudoploeg uit Rusland de klus eenvoudig zou klaren tegen de Kennemer Amateur Judoclub. Sambo'70 bestaat uit zes nationaliteiten en heeft slechts een Rus, Denis Ogienko, in de gelederen. Ogienko, uitkomend in de klasse tot 81 kilogram, won zijn partij tegen Quillaume Elmont, nog onterecht ook, met een koka. Daarmee kwam de stand op 3-1, want ook Ckergiani, (tegen Ruben Houkes) en Revazishvili (tegen Dennis Meijer) wonnen hun partij. Maar Bryan van Dijk zorgde voor de eerste grote stunt door in de 66-klasse de vice-wereldkampioen Musa Nastuec uit Oekraïne met een yuko te verslaan.

Maarten Arens (-90 kg) zorgde voor een tweede stunt door Valentin Grekov, de Europese kampioen uit de Oekraïne te verslaan: 3-2. De achterstand werd echter groter door een zege van de Georgiër Jikarauli op Elco van der Geest. Dennis van der Geest hield het spannend door een andere Georgiër met een keikoku te kloppen. Vervolgens wonnen ook Bryan van Dijk, Maarten Arens en Elmont hun partij, terwijl Houkes en Meijer verloren. Bij de 6-6 stand moesten de broers Elco en Dennis van der Geest nog aan de bak. Beiden maakten hun faam waar, wonnen hun partij en hielpen daarmee Kenamju aan de vooraf onmogelijk geachte 6-8 zege.

De ontlading bij coach Van der Geest was erg groot. "We hadden niet verwacht hier te winnen. Maar het wordt aankomende zaterdag nog moeilijk genoeg de 8-6 voorsprong te verdedigen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.