De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bart Brentjens superieur

Van onze speciale verslaggever

   
 

GROESBEEK - Bart Brentjens was door zijn verzorger al meermalen met de handdoek over zijn toet gewreven. Zijn benen en ook de andere delen van zijn lichaam waren inmiddels moddervrij, toen Gerben de Knegt bijna vijf minuten later als tweede over de finish ploegde. Zo groot was de overmacht waarmee de 33-jarige inwoner van Schaijk gisteren in Groesbeek in 2.00.37 uur voor de vijfde maal Nederlands kampioen mountainbike werd.

,,Ik had van tevoren behoorlijk schrik van Gerben de Knegt. Zeker nadat het de afgelopen dagen behoorlijk had geregend, want hij heeft als veldrijder meer ervaring met deze omstandigheden. Het lijkt nu ook alsof het makkelijk ging, maar het liep zwaar hoor", zei Brentjens,

Rabo-renner De Knegt viel nadat hij was gefinished meteen in een stoel met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit is de reden dat ik moet stoppen met mountainbiken", verwoordde de emotionele veldrijder het in zijn ogen mislukte uitstapje naar de mountainbikewedstrijd. ,,Het liep veel te stroef en mijn benen voelden slap aan. Ik kwam pas na een uur in mijn ritme, maar toen was Bart al te ver weg. Als dit niet om het Nederlands kampioenschap ging, was ik waarschijnlijk al veel eerder afgestapt.''

De off day van De Knegt opgeteld bij de topvorm waarin Brentjens momenteel verkeert, liet zich aan het begin van de race al vertalen. De zon stond aan de hemel en droogde het parcours op in het voordeel van de olympisch kampioen van Atlanta'96. Na de eerste ronde had Brentjens al een gaatje van tien seconden geslagen. Eén omloop verder waren de twee achtervolgers in geen velden of wegen nog te bekennen, op het parcours dat 8.8 kilometer telde en vijfenhalf keer werd gereden.

Meer tegenstand kan de sympathieke Brabander de komende tijd verwachten in de strijd om de wereldbeker, waarin hij de leider is. Op 30 juni staat zijn volgende wedstrijd in die serie gepland in Canada, waar hij zeer waarschijnlijk als vader aan de start zal verschijnen. ,,Er was zelfs een mogelijkheid dat mijn vrouw dit weekend zou bevallen. Dan zou ik waarschijnlijk niet hier gestart zijn. Nu is er weer wat tijd om vader te worden."

Groesbeek. NK mountainbike. Mannen, elite: 1. Brentjens (Schaijk) 2.00.37, 2. De Knegt (Goirle) 4.48, 3. Van Dooren (Ravenstein) 5.34, 4. Bakker (Liessel) 6.35, 5. Heemskerk (Brunssum) 9.23.

Vrouwen: 1. Van den Brand (Zeeland) 1.32.31, 2. Dorland (Eerbeek) 0.01, 3. Boog-Rauwerda (Bussum) 5.19, 4. Elemans (Wageningen) 5.30, 5. Rotteveel (Doetinchem) 8.12.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.