De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sluiter boert goed op Queens
   
 

LONDEN - Raemon Sluiter heeft gisteren de halve finales van het tennistoernooi op de Queen's Club in Londen gehaald. Zijn Zuid-Afrikaanse tegenstander Wayne Ferreira gaf bij een stand van 6-1 en 5-4 in het voordeel van de Rotterdammer op met een rugblessure.

In de derde ronde raakte de opponent van Sluiter ook al geblesseerd. De Slowaak Karol Kucera staakte al in het begin van de eerste set bij een stand van 3-1 voor Sluiter de strijd. De Rotterdammer speelt in de halve eindstrijd tegen de winnaar van de partij tussen de Brit Tim Henman en de Zuid-Koreaan Lee.

Het is voor het eerst sinds juli 2000 dat Sluiter zich bij de laatste vier van een ATP-toernooi schaart. Hij haalde toen de finale van het graveltoernooi in Amsterdam. Dit jaar wist hij op het hoogste niveau niet verder te komen dan de eerste ronde. Wel won Sluiter de Challengers in Lübeck, Hamburg en Tunis.

"Een mooie opsteker", reageerde Sluiter vanuit Londen. "Het toernooi is nog niet afgelopen, maar dit geeft vertrouwen voor de komende weken. Ik voel me lekker op gras."

Ondanks de korte partij tegen Kucera wist Sluiter tegen Ferreira snel zijn ritme te hervinden. Gesteund door een sterke service pakte hij de eerste set met 6-1. Na Kucera bleek ook de Zuid-Afrikaan niet volledig fit. Toen de twee bij een stand van 5-4 voor Sluiter wegens de regen de kleedkamer in moesten, liet Ferreira weten dat hij het voor gezien hield.

"Het is logisch dat hij met het oog op Wimbledon geen risico wil nemen", stelde Sluiter. "Het gaat mij vooral om mijn eigen spel. Ik ben erg tevreden en hoop dat ik het toernooi een mooi vervolg kan geven."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.