De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Wanprestatie VS zonder gevolgen
   
 

DAEJEON - De Verenigde Staten moeten tegen Mexico maar eens bewijzen dat zij terecht zijn doorgedrongen tot de achtste finales van het WK. De kans op een stunt tegen de Mexicanen is echter niet groot na de wanprestatie tegen Polen (1-3). Met dank echter aan Zuid-Korea, winnaar in groep D, hoeven de Amerikanen de koffers nog niet te pakken. De ploeg van coach Guus Hiddink won van Portugal (1-0), waardoor de VS de Zuid-Europeanen één punt voorbleven.

Amerika kon in het stadion van Daejeon geen moment het niveau halen van de duels tegen Portugal (3-2) en Zuid-Korea (1-1). Een punt tegen Polen was voor de ploeg van coach Bruce Arena voldoende om in het toernooi te blijven, ongeacht de uitslag van Zuid-Korea-Portugal. Die opgave bleek tegen het reeds uitgeschakelde Polen te zwaar.

De Polen beslisten het duel al in de beginfase via Emmanuel Olisadebe (3e) en Pawel Kryszalowicz (5e). Daarna vocht Amerika vooral tegen zichzelf. Invaller Marcin Zewlakow zette Polen na rust op 3-0. De 4-0 bleef uit, omdat doelman Brad Friedel voor de tweede keer dit toernooi een strafschop keerde, nu van Maciej Zurawski. In de slotfase deed Landon Donovan nog iets terug: 1-3.

De Poolse bondscoach Jerzy Engel was blij dat zijn ploeg in de laatste wedstrijd alsnog de eer van het vaderland had hooggehouden. "Na zestien jaar viel de terugkeer op de WK-bühne niet mee. We waren de eerste twee wedstrijden niet bij de les. Vandaag echter hebben we sterk gespeeld."

Zijn Amerikaanse collega Arena was beduidend minder tevreden. "Ik ben zwaar ontgoocheld. We mogen van geluk spreken dat we in deze poule der verrassingen overeind zijn gebleven. Polen was erg sterk." Tegen Mexico ziet Arena niettemin kansen voor de VS. "Je kunt eigenlijk niks voorspellen, want dit is een WK waarop blijkbaar alles kan."

Polen - Verenigde Staten 3-1 (2-0). 3. Olisadebe 1-0, 5. Kryszalowicz 2-0, 66. Zewlakow 3-0, 83. Donovan 3-1. Scheidsrechter: Jun Lu (Chn). Toeschouwers: 24.000. Gele kaart: Madjan, Kozminski, Kucharski, Olisadebe (Polen), Hedjuk (Verenigde Staten).

Polen: Madjan; Klos (89. Waldoch), Zielinski, Glowacki en Krzynowek; Murawski, Kucharski (65. Zewlakow), Kozminski en Olisadebe (86. Sibik); Zurawski en Kryszalowicz.

Verenigde Staten: Friedel; Hejduk, Pope en Agoos (36. Beasly) en Sanneh, O'Brien, Stewart (68. Jones), Donovan en Reyna; Mathis en McBride (58. Moore).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.