De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Krajicek maakt rentree tijdens Ordina Open

Van onze Telesportredactie

   
 

ROSMALEN - De kogel is eindelijk door de kerk: Richard Krajicek maakt na een lange blessureperiode aanstaande maandag zijn rentree op de tennisbaan. Op de eerste speeldag van de Ordina Open, het grastoernooi dat komende week op de banen van het Autotron wordt gespeeld, zal Krajicek voor het eerst sinds oktober 2000 weer een tennispartij in het enkelspel afwerken.

Morgenmiddag vindt in Rosmalen de loting plaats en dan weet Krajicek, die dankzij een door toernooidirecteur Marcel Hunze toegewezen wildcard aan het toernooi mag meedoen, wie zijn eerste tegenstander wordt na twintig maanden van rust, herstel en training. Zijn laatste partij speelde hij in Stuttgart, waar hij in oktober 2000 tijdens het Super 9-toernooi van de Australiër Lleyton Hewitt verloor. Diezelfde Hewitt, tegenwoordig de nummer één van de wereld, doet ook mee aan het grastoernooi in Rosmalen, waar hij zijn vorig jaar veroverde titel verdedigt.

Krajicek werkte gisteren op de grasbanen naast het Autotron een intensieve training af met Jan Siemerink, waarbij hij zijn lange tijd geblesseerde rechterarm zoveel mogelijk testte. "Als ik de komende uren geen vreemde reactie in mijn arm krijg, dan is het maandag eindelijk zover", liet hij direct na de inspannende oefensets weten. Die reactie bleef uit en dus kon hij de toernooidirecteur enkele uren later het goede nieuws van zijn definitieve rentree melden.

Voor Jan Siemerink waren de druiven gisteren extra zuur. De Rijnsburger had net als Krajicek om een wildcard voor de Ordina Open gevraagd, maar hoorde afgelopen week tot zijn ontzetting dat twee van de drie beschikbare wildcards al aan buitenlanders (de Argentijn Canas en de Luxemburger Muller) waren vergeven. "Onbegrijpelijk dat Nederlandse toernooien hun wildcards niet automatisch aan Nederlanders geven", reageerde hij gisteren nogmaals, nadat hij de voor hem nadelige conclusie uit Krajiceks 'jawoord' had getrokken. Als Krajicek niet van de wildcard gebruik had gemaakt, zou het laatste toegangskaartje alsnog naar Siemerink zijn gegaan.

Siemerink ziet nu ook de kwalificaties van Wimbledon aan zijn neus voorbij gaan. "Omdat ik er vanuit ging komende week in Rosmalen te spelen, heb ik me niet ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon. Het grasseizoen is dit jaar dan ook heel erg kort voor mij: welgeteld één trainingspotje tegen Krajicek. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik dit grasseizoen geen enkele nederlaag heb geleden."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.