De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zorgloterij draait uit
op financieel debacle

   
 

door Martijn Koolhoven AMSTERDAM - De Nederlandse Zorgloterij, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan de gezondheidszorg, ligt nu zelf aan het infuus. Terwijl de postkantoren en supermarktgigant C1000 een gezamenlijke verkoop van 9 miljoen loten (opbrengst 39 miljoen euro) verwachtten, blijft de opbrengst steken bij hooguit 1 miljoen euro (300.000 loten).

Omdat de Zorgloterij daardoor in financiële problemen is gekomen, hebben twee schuldeisers beslag laten leggen op de bankrekeningen van de loterij. Peter Jan Rens heeft dertien spelshows van de Zorgloterij gepresenteerd bij SBS6.

Garant

Van de 250 aangemelde goede doelen zullen er maximaal 21 in aanmerking komen voor een uitkering. Niet de Zorgloterij keert dit bedrag uit, maar hoofdsponsor farmacie-gigant Glaxo Smith Kline (GSK) heeft zich hiervoor garant gesteld.

GSK-woordvoerder Tom Lebrechthausen: "Wij betreuren het zeer dat de Zorgloterij haar doelen niet heeft kunnen halen, maar voor ons is heel belangrijk dat de mensen waarvoor deze loterij was bedoeld, de pechvogels, die toch al niet in aanmerking kwamen voor een voorziening, nu niet wéér het slachtoffer worden. Hoewel de uitkering aan de goede doelen een zorg is van de Zorgloterij en níét van de GSK, nemen wij die verantwoordelijkheid nu over."

De Zorgloterij heeft een lijst opgesteld van 21 goede doelen die voor uitkering in aanmerking komen. Op deze lijst staan bijvoorbeeld aangepaste toiletten in een manege voor gehandicapten, een aangepaste auto voor een lichamelijk gehandicapte vrouw en een nieuw busje voor een groepje geestelijk gehandicapten. GSK gaat dit allemaal betalen. Dat neemt niet weg dat een groot aantal goede zorgdoelen zal moeten worden geschrapt.

Van de 39 miljoen euro die zou worden opgehaald, zou 25 procent worden uitgekeerd aan de prijswinnaars, maar daar is nu niet meer dan hooguit een paar ton voor beschikbaar.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.