De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Slachtoffer nette inbreker
krijgt schade niet vergoed

   
 

door Jan Colijn ENSCHEDE - Particulieren lopen het risico bij een woninginbraak geen cent uitbetaald te krijgen als ze het slachtoffer worden van 'te nette' criminelen. Verzekeraars nemen regelmatig een clausule in hun polis op dat er niets wordt vergoed wanneer er geen zichtbare braakschade is. Bij een veelgebruikte methode als het zogenoemde hengelen - waarbij met een stuk ijzerdraad via de brievenbus de deur wordt geopend - zien inbrekers echter kans een woning binnen te dringen zonder daarbij vernielingen aan te richten.

Veel particulieren leven intussen in de veronderstelling hun risico's keurig te hebben afgedekt, maar ontdekken het voorbehoud in de kleine lettertjes pas wanneer het te laat is.

Nieuw

Volgens zegsman H. Zoontjes van het Verbond van Verzekeraars, waarbij circa 275 verzekeraars zijn aangesloten, gaat het om een relatief nieuwe verzekeringspolis: "Sinds twee jaar is er een polis op de markt tegen een uiterst aantrekkelijke premie. Daarin wordt de waarneembare braakschade wel als voorwaarde gesteld."

Via de clausule willen verzekeringsmaatschappijen zich indekken tegen fraude. Ook voelen ze er niets voor op te draaien voor eventuele nalatigheid door bewoners. "Mensen die bijvoorbeeld hun voordeur open hebben laten staan", aldus woordvoerder Zoontjes van de brancheorganisatie.

Volgens Zoontjes gaat het niet alleen om prijsbrekers die de voordelige verzekeringen aan de man brengen. Ook gerenommeerde verzekeraars hebben de bewuste clausule in hun polisvoorwaarden opgenomen.

"Het is een kwestie van vraag en aanbod. Er zijn nu eenmaal mensen die een scherpe premie belangrijker vinden dan dergelijke voorwaarden. Mensen moeten hun polisvoorwaarden goed lezen. Dat kan een hoop narigheid besparen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.