De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Babette van Veen wordt
een wulpse buikdanseres

   
 

AMSTERDAM - Ze was gevraagd terug te keren in Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar dat vond Babette van Veen geen goed idee. Na een rustperiode keert Babette, intussen moeder van de 2-jarige Sebastiaan, terug in de schijnwerpers. Op de planken dit keer. Ze speelt de verleidelijke sprookjesprinses Yasmine.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Babette van Veen: "Teruggaan naar GTST vind ik een stap terug. Ik wil serieuzer met mijn loopbaan omgaan."
"Ik ben als soap-actrice er in gerold en toen verder doorgerold en doorgerold. Ik had nauwelijks tijd om na te denken. Na GTST en de krankzinnig leuke periode met Linda, Roos en Jessica wilde ik even cocoonen. Genieten van Bas (Westerweel -wn) en ons zoontje Sebastiaan en tegelijkertijd nadenken over de toekomst," zegt de aantrekkelijke actrice met een lieve glimlach. "Een gezinnetje hebben is heel bijzonder en dat gevoel van bij elkaar horen is heel warm. Het was na al die hectiek heerlijk om daar lange tijd ongestoord van te genieten. Toch wilde ik uiteindelijk weer aan de slag. Sebastiaan zit sinds enige tijd op de peuterspeelzaal en het ging weer kriebelen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En ik heb ook niet voor niks al die zang- en acteerlessen gevolgd. Het succes is ooit heel snel gekomen, maar ik wil nu serieuzer met mijn loopbaan omgaan."

Stap verder

Babette begon audities te doen: "Voor al die nieuwe ziekenhuisseries bijvoorbeeld. En toen eenmaal bekend werd dat ik weer in de markt was, vroegen ze van Goede Tijden Slechte Tijden of ik niet weer wilde terugkeren. Daar heb ik nee tegen gezegd. Het gaf me een beetje hetzelfde gevoel als, zeg maar, op oudere leeftijd weer bij je ouders gaan wonen. Iets armoedigs. Ik wil geen stap terug zetten, maar een stap verder. Net zoals mijn GTST-collega's en zangmaatjes van toen, Georgina Verbaan en Katja Schuurman dat hebben gedaan. En ik wil ook iets doen waar ik gelukkig van word."

Toen de actrice gevraagd werd voor Alladin aarzelde ze niet. "Ik ben een enorme sprookjesfreak en ik ben met Sebastiaan bijvoorbeeld ook naar Peter Pan geweest. Het lijkt me enorm leuk om hem - een tijdje na de première want dan ben ik te zenuwachtig - mee te nemen om naar me te kijken. Ik vraag me alleen af of hij zijn mama dan herkent. Die kostuums, de sieraden. Het wordt zo waanzinnig."

Behalve zingen moet Babette nog een kunst aanleren voor haar musicalrol. Zij schatert: "Buikdansen. Ik word een wulpse verleidster."

Babette staat met haar 34 jaar samen op de planken met de 26 jarige Ivo. Het leeftijdsverschil valt niet op, doordat Babette er ondanks haar kindje nog ontzettend jong uitziet. Ze vindt het lastig daarop te reageren. "Toen ik 18 was zag ik eruit als 15 en vond dat verschrikkelijk, misschien werkt het nu nog zo en dan in mijn voordeel."

De aanstaande werkende moeder heeft wel haar beperkingen voorgelegd aan de productiemaatschappij: "Ik wil maar vier dagen werken, want ik wil zo min mogelijk van Sebastiaan missen. En dat vonden ze goed. Ik heb echt het beste uit twee werelden straks..."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.