De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 11 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wal-Mart gangmaker
   
 

NEW YORK - Na een van de slechte beursweken van het jaar is Wall Street gisteren voorzichtig begonnen aan de nieuwe handelsweek. Een flink hogere koers van supermarktconcern Wal-Mart gaf hoop in deze voor beleggers bange dagen.

De Dow Jones Industrials Index sloot uiteindelijk met een winst van 55,73 punten (oftewel 0,6%) op 9645,40 punten. Technologiebeurs Nasdaq liet daarentegen 4,79 punten (0,3%) liggen op 1530,69 punten.

Wal-Mart zorgde voor optimisme door te melden dat de omzet van zijn vestigingen vorige week met dubbele cijfers is gegroeid ten opzichte van dezelfde week in 2001. Het grootste supermarktconcern ter wereld verklaarde de meevaller door te wijzen op het warme weer in de Verenigde Staten, dat de consumenten zou aanzetten tot het doen van extra inkopen. Het aandeel Wal-Mart werd beloond met een koersstijging van $1,97 op $56,40. Ook Wal-Marts concurrent Home Depot (+$1,12 op $39,95) lag er goed bij.

Intel kreeg afgelopen vrijdag vanwege het afgeven van een winstwaarschuwing een koersdaling van $5 voor de kiezen. De grootste chipproducent ter wereld sloot gisteren opnieuw $0,93 lager op $21,07. Aartsrivaal AMD kreeg er 8 dollarcent bij op $9,89. Het bedrijf presenteerde gisteren zijn nieuwe Athlon chip. Deze microprocessor is kleiner en sneller dan zijn voorgangers.

Het Finse Nokia, een andere belangrijke speler in de chipsector, noteerde in New York $0,30 lager op $12. Zakenbank Merrill Lynch verlaagde de winstverwachtingen voor de mobiele telefonieproducent. Vandaag komt Nokia met een tussentijds bericht over hoe het eerste halfjaar verloopt.

Het Britse defensieconcern BAE Systems heeft gisteren bevestigd belangstelling te hebben voor het Amerikaanse TRW, dat eveneens levert aan de defensie-industrie en daarnaast actief is als producent van auto-onderdelen. Het aandeel TRW sloot $0,83 hoger op $54,80. Het Amerikaanse defensieconcern Northrop Grumman is eveneens in de markt voor TRW. Daardoor dreigt een biedingsoorlog te onstaan tussen BAE en Northtrop.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 11 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.