De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Aangifte van baby Eloise
   
 

AMSTERDAM - Opgetogen maar wel al met de eerste vermoeidheidsverschijnselen die iedere jonge vader wel kent, deed prins Constantijn gisteren aangifte van de geboorte van zijn dochter Eloise.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Prins Constantijn doet aangifte van geboorte van zijn dochtertje Eloise bij burgemeester Deetman van Den Haag. Demissionair premier Kok en vice-voorzitter van de Raad van State Tjeenk Willink zijn getuigen in het oude Haagse stadhuis.
De prins deed dit ten overstaan van burgemeester Deetman van Den Haag met demissionair premier Kok en de vice-voorzitter van de Raad van State Tjeenk Willink als getuigen in het oude stadhuis aan de Groenmarkt van de Hofstad. De formaliteiten verliepen dusdanig voortvarend dat de prins zich tot zijn eigen verbazing niet hoefde te legitimeren. "Wilt u mijn paspoort niet zien?" vroeg hij na afloop. "Niet nodig", aldus de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De prins vertelde dat hij de bevalling zwaar had gevonden. "Het is moeilijk om een dierbare zo te zien lijden. Maar als het kind er dan eenmaal is, ben je dat snel vergeten", zei hij over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag. Gisternacht hadden de prins en prinses voor het eerst helemaal zelf de zorg over hun dochtertje. "Van slapen kwam niet veel. Het grootste deel van de nacht heb ik besteed aan wiegen en het zingen van liedjes voor Eloise."

Schroom

Zijn moeder, koningin Beatrix, had volgens de prins enige schroom gehad om na de geboorte meteen naar het Bronovo-ziekenhuis te komen. "Ze durfde het eigenlijk niet te vragen. Dus belde ze mijn schoonmoeder, of die aan Laurentien wilde vragen of ze welkom was. Toen kon ze natuurlijk meteen komen."

De prins en prinses wonen in Londen maar de komende tijd zullen ze in Den Haag blijven. "Dat is makkelijk, daar wonen ook mijn ouders en schoonouders. En mijn ouders hebben hier natuurlijk de nodige infrastructuur. Als ik binnenkort weer moet werken gaan we weer naar Londen, maar Eloise zal een Nederlandse opvoeding krijgen."

Ook hielp Contantijn het idee uit de wereld dat Eloise Sophie Beatrix Laurence mede vernoemd zou zijn naar koningin Sophie, de eerste vrouw van koning Willem III. "Sophie is de naam van de beste vriendin van mijn vrouw, die ook haar getuige op ons huwelijk was." De prins bedoelt Sophie van de Wouw, vertaalster (Frans-Engels-Nederlands) in Antwerpen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.