De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Crimineel vermoord
in Hilversum

Van onze correspondent

   
 

HILVERSUM - Bij een voormalig pand van de GGD aan de Koninginneweg in Hilversum is zondagavond een lid van de in de omroepstad beruchte familie Van Dijk doodgeschoten. Het slachtoffer is de 39-jarige Joop (Jopie) van Dijk.

De dader van de schietpartij is nog voortvluchtig, maar justitie in Amsterdam liet gisteren weten al wel een verdachte op het oog te hebben. "Tot een aanhouding is het echter nog niet gekomen", aldus de woordvoerder. Over een mogelijk motief werden gisteren geen mededelingen gedaan. Een afrekening in het criminele milieu, dan wel een uit de hand gelopen conflict rond een drugsdeal, behoren tot de mogelijkheden. Joop van Dijk werd naar verluidt onlangs uit de gevangenis ontslagen. Hij zou vervolgens meermalen zijn bedreigd.

Het voormalige GGD-pand staat op een ware toplocatie, niet ver van het Hilversumse raadhuis. Het wordt omgeven door kantoren en banken die zijn gevestigd in verbouwde villa's. Veel Hilversummers kennen het gebouw, omdat ze er als kind hun prikken kregen of omdat ze er een sportkeuring ondergingen. Het is inmiddels eigendom van de gemeente. Een deel wordt verhuurd als kantoor, in de kelderruimte huisden sinds het vertrek van de geneeskundige dienst junks en daklozen. Ze gebruikten het door hen gekraakte souterrain als verblijfplaats en gebruikersruimte.

Deze vrijplaats werd tot het incident van zondag door de gemeente en de politie gedoogd. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hilversum was dat vooral op verzoek van de politie. "De redenering was dat er weinig kon misgaan en dat het beter was de junks er maar te laten zitten, omdat ze verdrijven helemaal verkeerd zou kunnen uitpakken", aldus de zegsman. De gemeente ging akkoord, omdat er inmiddels met een projectontwikkelaar plannen worden gemaakt over de toekomst van de locatie. Gisteren was er in de hele buurt geen junk te zien en of ze in de toekomst mogen terugkeren is nog onduidelijk.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.