De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Regenbuien nekken
Robert-Jan Derksen

Van onze medewerker

   
 

FOREST OF ARDEN - Nog nooit was Rober-Jan Derksen in een wedstrijd van de PGA European Tour zo dicht bij eremetaal, maar een paar ongelukkige momenten zorgden ervoor dat de Nederlandse golfers in het Engels Open 'slechts' gedeeld veertiende werden.

Derksen was zaterdag na een sublieme 65 naar de gedeelde achtste plaats opgerukt, maar in de laatste ronde van het met 1,2 miljoen euro gedoteerde toernooi zakte hij door een 74 naar de gedeelde zestiende plaats van het eindklassement.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 13kb)
Robert-Jan Derksen (Foto: EPA)
De enige Nederlander in deze wedstrijd begon de vierde achttien holes met twee birdies op de eerste vijf holes, maar een bogey op zes, een triple bogey op negen en een bogey op tien gooiden roet in het eten. De birdie op zeventien was een pleister op de wonde.

"Vanaf zes kwam de regen een hole of vier met bakken uit de hemel", aldus Derksen. "Er was bijna niet te spelen. Dat heeft me veel slagen gekost. Met name op negen, waar ik de bal het water in sloeg. Maar desondanks, ik had nog veel verder weg kunnen zakken. Drie weken op rij heb ik in goede Britse toernooien de cut gehaald en mijn spel wordt steeds beter."

Winnaar van de hoofdprijs in het Engels Open was de Noord-Ier Darren Clarke. Hij begon de vierde ronde als gedeeld leider, samen met Raphaël Jacquelin. De Fransman kon niet in het spoor blijven van Clarke, die met een 68 op een winnend totaal van 277 (-11) kwam.

Het was derde keer in vier jaar dat Clarke het Engels Open won. De 33-jarige verzamelaar van Ferrari's boekte op Forest of Arden zijn negende zege in de Europese Tour. Clarke had drie slagen voorsprong op runner-up Sören Hansen uit Denemarken.

Maarten Lafeber en Rolf Muntz ontbraken in het Engels Open, maar Lafeber doet van woensdag tot en met zaterdag mee aan het Stern Nationaal Open, dat in Bosch en Duin - bij Zeist - op de baan van De Pan wordt gespeeld.

Lafeber, die op het laatste moment een trainingsstage in de VS cancelde: "Ik weet dat er mensen zijn die vinden dat ik niets te zoeken heb in dit toernooi. Maar ik vind het heerlijk om weer eens in Nederland te spelen. Niet in het minst omdat ik De Pan een prachtige baan vind."

Lafeber won het Stern Nationaal Open nog nooit. De laatste keer dat hij dit NK voor profs en amateurs speelde, was in 1997.

Titelverdediger is Guido van der Valk. De speler uit Lelystad won het Stern Nationaal Open vorig jaar, als amateur, op Broekpolder. Van der Valk is inmiddels professional geworden.

Engels Open, Europese Tour, 1,25 miljoen euro:

1. Clarke (NIe) 271 slagen (-17), 2. Sören Hansen (Den) 274, 3. Price (Wal), Jacquelin (Fra) 276, 5. Yeh (Chn) 277, 6. Lyle (Sch), Rose (Eng), Walker (Eng) 278, 9. Dredge (Wal) 279, 10. Torrance (Sch) 280, 16. Derksen (Ned) 281 (-7). Horsens. Deens Open, Challenge Tour, 120.000 euro:Eindstand: 1. Stedman (Aus) 285 (-3), 2. James (Eng) 286, 3. Sterne (ZAf), Guepy (Fra) 287, 5. Westerberg (Zwe), Malmgren (Zwe) 288.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.