De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zesde grandslamtitel voor
onverwoestbare Haarhuis

Van onze speciale verslaggever

   
 

PARIJS - Paul Haarhuis begint zich als dubbelspeler meer en meer tot een fenomeen te ontwikkelen. Nog geen twee maanden vormt hij een combinatie met de Rus Jevgeni Kafelnikov of het duo doet een geslaagde greep naar de macht op grandslamterrein. De 36-jarige Haarhuis en zijn acht jaar jongere partner uit Sotsji versloegen in de eindstrijd in twee setjes Mark Knowles uit de Bahama's en de Canadees Daniel Nestor: 7-5, 6-4.

"Ik heb in mijn carrière nog nooit van die jongens verloren. Dat geeft de burger van tevoren moed. Voor Kafelnikov lag dat anders. Die had wel eens een nederlaag tegen hen geleden. Dus heb ik hem ingefluisterd, hoe wij zouden gaan winnen", zei de dubbelspecialist uit Waalre na afloop.

Haarhuis en Kafelnikov verdienden met de overwinning liefst 260.000 euro, die zij overigens wel moeten verdelen. Haarhuis: "Dit is toch uniek. In Monte Carlo verloren wij in de finale. Dit is niet zomaar iets, hoewel het mijn zesde triomf bij een grandslamtoernooi is. Elke keer is dat toch iets heel speciaals."

Enkele jaren geleden speelden Kafelnikov en Haarhuis ook al eens samen met als resultaat de winst in het ATP-toernooi van Barcelona. Met de Rus vormt Haarhuis straks ook een dubbel op Wimbledon. Door hun succes op Roland Garros zullen zij worden geplaatst. De week ervoor speelt hij in Rosmalen, bij de Ordina Open, met de Amerikaan Brian MacPhie. "Kafelnikov is van de top-singelaars als dubbelaar de meest complete speler", verklaarde Haarhuis na afloop. "Daarom loopt zo'n combinatie ook snel goed. Hij heeft natuurlijk ook op dubbelgebied een behoorlijke reputatie opgebouwd."

Haarhuis was eerder succesvol in Parijs. Zowel in 1995 als in 1998 greep hij de dubbeltitel op het gravel-grandslam samen met Jacco Eltingh. Of hij er nog een jaartje aan vastknoopt? Lachend: "Zeg nooit nooit. Ik voel me voor de dubbel nog fit genoeg. Maar nee, even geen gekheid. De kans dat ik na dit seizoen stop, is heel groot."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.