De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vitesse-preses kwaad op Ajax
   
 

AMSTERDAM - Vitesse-voorzitter Jos Vaessen laakt de handelwijze van Ajax wat betreft de belangstelling voor Victor Sikora. Vaessen heeft de indruk dat de landskampioen wil profiteren van de financiële problemen bij de Arnhemse club. Ajax bood 2 miljoen euro voor de aanvaller, terwijl Vitesse pas bij 6 miljoen concreet wil praten over een overgang.

"Dat bod van Ajax is belachelijk, we wachten op een serieus bod en gaan pas dan om de tafel zitten", aldus Vaessen, die al wel zaken heeft kunnen doen met Olympique Lyon. Mahamadou Diarra verhuist voor een bedrag tussen de 6 en 7 miljoen euro naar de Franse kampioen. Volgens Vaessen hebben Barcelona en Juventus zich inmiddels gemeld voor Dejan Stefanovic.

Hoofdsponsor Vacansoleil stapt medio 2003 op bij MVV. De Eindhovense reisorganisatie kan zich niet vinden in het ontslag van directeur Ron Weyzen en is boos over voorbarige beweringen van de Maastrichtse voetbalclub als zou het sponsorcontract met drie jaar zijn verlengd. Het opstappen van de hoofdsponsor is opnieuw een zware klap en mogelijk de genadeklap voor het in zijn voortbestaan bedreigde MVV.

Sparta blijft weinig bespaard. De gedegradeerde Rotterdamse club raakt zijn hoofdsponsor De Goudse kwijt. Het verzekeringsbedrijf greep de afdaling naar de Gouden Gids Divisie aan om de verbintenis op te zeggen. Sparta wil binnenkort een nieuwe trainer benoemen, die de opgestapte Frank Rijkaard moet vervangen. Dolf Roks, in het verleden al trainer bij de Rotterdammers, geldt als de belangrijkste kandidaat.

Sieme Zijm is na Bram Marbus de tweede speler van Sparta die naar Go Ahead Eagles overstapt. De 24-jarige speler, die eerder ook voor AZ en FC Zwolle uitkwam, tekende in Deventer een contract voor drie seizoenen.

Spits Raoul Henar stapt van Helmond Sport over naar Volendam. Met de Noord-Hollandse club heeft hij een contract voor drie jaar afgesloten. Henar kwam eerder uit voor Telstar en Veendam.

Na de komst van Nino Furfaro als rechtsbuiten hoopt Emmen Regilio O'Niel van Jong AZ als linksbuiten vast te leggen.

Haarlem heeft Martijn Lagendijk voor twee jaar langer vastgelegd. De van RBC overgekomen doelman Nicky Ruijmgaart tekende voor één jaar.

De RBC'ers Jeffrey Kooistra en Raymond de Waard zetten een punt achter hun profcarrière en gaan verder in het amateurvoetbal.

Helmond Sport heeft doelman Mark Zegers voor drie seizoenen gecontracteerd. De van Fortuna Sittard overgekomen goalie speelde afgelopen jaar al op huurbasis voor Helmond Sport.

TOP Oss huurt komend seizoen de jeugdige linksbuiten Cheik Sako van NEC.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 6 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.