De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Cruyff van het Midden-
Oosten ontmaskerd

   
 

SAPPORO - Voor Nawaf Al-Temyat is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. De voetbalprins van Saoedi-Arabië had een hele doucheruimte voor zich alleen. Precies zoals hij in eerste instantie bij Roda JC had bedongen. Deze 'Johan Cruyff van het Midden-Oosten' werd op een avond in Japan echter als wonderkind ontmaskerd. In Kerkrade ging vervolgens de vlag uit.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Nawaf Al-Temyat (Foto: AP)
De 'Cruyff van het Midden-Oosten'. Voor Nawaf Al-Temyat had ik nog geen stuiver willen neertellen. Roda JC en zijn beroemde suikeroom Nol Hendriks zijn aan een ramp ontsnapt. Want een ramp zijn de spelers van Saoedi-Arabië zeker. De rijkeluiszoontjes kwamen met een koninklijke Boeing, doch het grootste vliegtuig is niet groot genoeg om deze hoofdrolspelers uit 'Duizend-en-één-Nacht' weer af te leveren in Riaad.

Wat doen dit soort van loszandelftallen eigenlijk op een WK? Voor zulke zwakke broeders moet er een voorronde komen eer de echte kwalificatiereeks begint. Het kan niet anders of deze Saoedi's dwongen een ticket af ten koste van Togo, Oost-Timor, West-Samoa en de Paaseilanden.

Dat ze in Zuid-Limburg dolgelukkig zijn, dat sprookjesprins Al-Temyat uiteindelijk niet naar Roda JC komt, staat als een paal boven water na het zien van de beelden. In de rust ontkurkte Nol Hendriks de eerste fles champagne. Het stond al 4-0 en de 'Cruyff van het Midden-Oosten' moest voor straf gelijk onder de douche. Laten we eerlijk zijn: Al-Temyat kan er weinig, zeg maar gerust geen hout van. Hij is trouwens niet de enige. Want wat zijn maten toonden was ten hemel schreiend. Deze selectie woestijnspelers moet zich in een harem in plaats van een trainingskamp hebben voorbereid, zo knikten hun knieën tijdens hun oliedomme optreden.

Dat Al-Temyat geen grote is, bewees hij vlak voor de aftrap. Hij stond wat schaapachtig in de catacomben te lachen. Totaal niet geconcentreerd dus. Hij begreep echt niet welke eer het is aan een WK deel te nemen. Zoiets is slechts voor weinigen weggelegd.

In Kerkrade en omgeving puilen inmiddels de glasbakken uit. Voor Nol Hendriks waren de flessen champagne immers niet meer aan te slepen na de ontmaskering van deze misplaatste 'Cruyff van het Midden-Oosten'. De echte JC mag wel een advocaat in de arm nemen, want zijn naam werd in feite door elf Saoediërs, en Al-Temyat in het bijzonder, bezoedeld.

In deze oliestaat goochelen ze met dollars gelijk pepernoten. Dan moet het toch een koud kunstje zijn om een paar westerse profs aan een paspoort te helpen? Voor geld is immers alles te koop. Dus ook een acceptabel WK-team.

En Al-Temyat? Die mag alleen nog als ballenjongen mee naar het volgende WK. Over een koude douche gesproken.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 6 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.