De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Verregend Roland
Garros van slag

Van onze speciale verslaggever

   
 

PARIJS - Op de tiende dag van de Franse Open ging het volledig mis. De roep om een dak boven het tennishoofd wordt alleen maar luider, nadat regen vrijwel de hele dag spel onmogelijk maakte. De enige die progressie wist te maken was Juan Carlos Ferrero, de Spanjaard, die Andre Agassi in de defensie drong: 5-2. Vijf uur later won Ferrero de eerste set (6-3) en leidde in de tweede met 1-0. Toen was het echt over. De regen keerde weer op Roland Garros en wilde van geen wijken weten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x381, 14kb)
Juan Carlos Ferrero heeft geen last van de grotendeels verregende dag op Roland Garros. In zijn afgebroken partij tegen Andre Agassi staat hij op een geruststellende voorsprong. (Foto: EPA)
Bij dat wapenfeit bleef het en de discussie over wel of niet een dak boven je hoofd laaide in volle hevigheid op. Bijna dertigduizend mensen moesten zich op het schitterende park aan de Boulevard d'Auteuil zien te vermaken met non-onderwerpen. Wanneer geen twee uur tennis of meer kan worden aangeboden krijgen de fans hun uitgave (rond 45 Euro) terug. Maar daar ging het uiteraard niemand om. Een ieder wenste in elk geval Agassi te zien, maar rekende nog meer op Sébastien Grosjean, de enig overgebleven Fransoos in het schema.

Hij kwam er niet aan te pas. De weergoden wilden niets en niemand ontzien. Wellicht een schrale troost voor Agassi, die in de beginfase van de kwartfinale-partij tegen Ferrero werd weg gemaaid. Voor hem kwam de regen als een geschenk uit de hemel; voor alle duizenden anderen restte niets anders dan het diner. Tennissen was gezien de omstandigheden gewoonweg onmogelijk. In elk geval zit de organisatie met een probleem opgezadeld: de aandacht voor de beste wedstrijden zal moeten worden verdeeld.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 6 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.