De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 29 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow onder 10.000
   
 

NEW YORK - In New York is de toonaangevende Dow Jones-index gisteravond onder de 10.000 gezakt. Amerikaanse beleggers lijken niet tevreden over cijfers over het consumentenvertrouwen. De belangrijke graadmeter sloot op 9981,58 punten. Dat is 1,2% lager dan het slot van vrijdag. Maandag waren de Amerikaanse beurzen dicht vanwege Memorial Day.

De Amerikaanse consumenten hebben in mei wat meer vertrouwen gekregen in hun economie. Dit blijkt uit gisteren gepubliceerde gegevens van de Conference Board. De vertrouwensindex die dit onderzoeksinstituut hanteert, steeg deze maand van 108,5 in april naar 109,8. De stijging was iets lager dan de verwachtingen van analisten.

Volgens de Conference Board wijzen de nieuwe cijfers erop dat de economie in de Verenigde Staten verder herstelt. Het groeitempo zal echter niet versnellen, aldus directeur Lynn Franco. Daar schrokken beleggers van. Ook de technologiegedreven Nasdaq leverde terrein in en sloot 0,5% lager op 1652,15 punten.

Veel bedrijfsnieuws was er niet. Daardoor kregen beleggingsadviezen van analisten veel aandacht. Zakenbank Merrill Lynch herhaalde zijn strong buy-advies voor de aandelen van chipmaker Intel, maar stelde tegelijkertijd zijn winsttaxatie per aandeel met twee dollarcent neerwaarts bij. Volgens Merrill Lynch wil de vraag naar halfgeleiders maar niet stijgen. Om het tij te keren heeft Intel voor een aantal van zijn producten inmiddels een prijsverlaging aangekondigd. Het aandeel leverde 1,1% in op $28,35.

In zijn val trok Intel computergerelateerde aandelen met zich mee.

Doe-het-zelf-keten Home Depot verloor 4,3% van zijn beurswaarde nadat UBS Warburg het advies verlaagde van 'kopen' naar 'houden'. Volgens het effectenhuis heeft Home Depot teveel veranderingen te snel doorgevoerd. Een aandeel kost nu $41,45.

Ook de aandelen van het industriële conglomeraat Tyco International daalden: met 6,3% tot $22,20. Lehman Brothers heeft zijn bod van $5 miljard op de financiële divisie ingetrokken. Met de verkoop daarvan hoopte het concern de schuldenlast van ruim $14 miljard terug te brengen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 29 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.