De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 29 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  CSS trekt €9 miljoen
extra vermogen aan

Van een onzer verslaggevers

   
 

DEN BOSCH - Automatiseerder CSS heeft €9,1 miljoen aan extra vermogen aangetrokken om een eerder in gang gezette reorganisatie volledig te kunnen uitvoeren. Volgens bestuursvoorzitter Jan Vlasveld maakt de herstructurering, die aan het einde van het derde kwartaal moet zijn afgerond, het mogelijk dat de Bossche ict-aanbieder dit jaar "winstgevend" kan afsluiten. "We brengen de kosten in lijn met de teruglopende inkomsten."

CSS heeft bij het eigen management en bij bestaande en nieuwe aandeelhouders onderhands circa 2,2 miljoen aandelen geplaatst tegen een koers van €3. Dat komt overeen met 9,9% van het uitstaande aandelenkapitaal. Ook heeft het ict-bedrijf bij deze partijen een 4% converteerbare obligatielening van €2,5 miljoen kunnen plaatsen. Deze lening is vanaf 1 januari om te zetten voor aandelen tegen een koers van €3,50. De plaatsing werd begeleid door Dexia.Door de malaise in de ict-sector staan de inkomsten van CSS onder druk. Volgens Vlasveld dreigde zijn onderneming door de afgenomen omzet minder financiële middelen voor- handen te krijgen. Dit terwijl de automatiseerder juist extra middelen nodig heeft om de lopende reorganisatie te bekostigen.

Vorig jaar heeft CSS reeds een buitengewone voorziening van €3,7 miljoen genomen voor de herstructurering, waarbij tientallen banen verdwijnen en enkele vestigingen worden samengevoegd. Na de reorganisatie houdt het bedrijf circa 1800 medewerkers over. In een officiële verklaring liet het bedrijf weten "goed gepositioneerd te zijn zodra marktherstel optreedt".

Op de beurs reageerden beleggers teleurgesteld. De beurswaarde van CSS moest 8,1% prijsgeven. Een aandeel kost nu €2,50.

CSS gaf vorige maand een winstwaarschuwing af voor heel 2002. Het bedrijf verwacht dat de winst dit jaar lager zal uitkomen dan de €12,7 miljoen die in 2001 onder de streep overbleef.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 29 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.