De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Eervol afscheid Pim
in Rotterdamse lucht

   
 

door Martijn Koolhoven ROTTERDAM - Het lichaam van Pim Fortuyn zal op zaterdag 20 juli worden herbegraven in de door hem uitgekozen laatste rustplaats in het uiterste noordoosten van Italië, in het plaatsje Provesano Di Dan Giorgio. De familie wil de gedenksteen in Driehuis handhaven.

Het personeel van Rotterdam Airport gaat Pim Fortuyn de laatste eer bewijzen door geheel belangeloos als gastheer op te treden voor zijn afscheid van Nederlandse bodem.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (400x400, 41kb)
De graftombe van Pim Fortuyn in Provesano naar het ontwerp van zijn vriend Bruno Ambrosio.
Voordat koers wordt gezet naar de regionale luchthaven Ranchi bij Triëst, verzorgen Rotterdam Airport en luchtvaartmaatschappij Trans Travel Airlines (TTA) op 1200 voet hoogte een aantal rondvluchten boven de stad Rotterdam. Zo krijgen de Rotterdammers de gelegenheid 'hun' Pim Fortuyn een laatste groet te geven.

Rotterdam Airport-woordvoerster Desiré Breedveld heeft dat gisteren bevestigd.

Bovendien gaat het personeel van Rotterdam Airport Pim Fortuyn een laatste eer bewijzen door hem, volgens luchtvaartgebruik, een 'waterdoop' te geven.

Dat betekent dat langs de taxibaan waarop de ATR42 tweemotorige turboprop met aan boord de kist en dertig familieleden en nabestaanden snelheid zal maken, blusvoertuigen van de luchthaven zullen worden opgesteld. Deze blusvoertuigen gaan met hun waterkanonnen een ereboog 'spuiten' waaronder het vliegtuig koers zal zetten naar het luchtruim. Op deze manier ontstaat, aldus Rotterdam Airport, een "indrukwekkende nevel", waardoor het vliegtuig het luchtruim kiest.

De turboprop ATR42 van TTA heeft normaal een configuratie van 42 stoelen. Echter, omdat een lijkkist voor luchttransport extra moet worden verzwaard met lood, moet het aantal stoelen worden teruggebracht naar dertig. Omdat de kist te veel gewicht in beslag neemt, kunnen niet alle stoelen worden ingezet.

Vanwaar deze bijzonder geste van Rotterdam Airport? Desiré Breedveld: "Het personeel van Rotterdam Airport heeft áltijd achter Pim Fortuyn gestaan. Dat had te maken met zijn standpunt met betrekking tot Rotterdam Airport. Pim heeft altijd gezegd: 'Als mijn partij in de raad van Rotterdam komt, dan gaan we wat doen aan de maatregelen voor Rotterdam Airport, want die zijn véél te beperkend'. Voor de familie is het een logische stap om Pim als Rotterdammer vanaf Rotterdam Airport naar zijn laatste rustplaats te brengen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.