De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Drievoudige moord
in een bovenwoning

   
 

door Eric de Brouwer en Fred Pruim ROTTERDAM - Twee vrouwen en een man zijn vermoord in een bovenwoning aan de Delfgaauwstraat in Rotterdam. De gruwelijke ontdekking werd afgelopen maandagavond gedaan door politiemensen, die het pand openbraken omdat sinds enige tijd niets meer van één van de vrouwen was vernomen. Tot gisteren hield de Rotterdamse politie de drievoudige moord stil.

In het huis, op nummer 34a in de Rotterdamse wijk Liskwartier, woonde volgens buurtbewoners een jong, blank Nederlands stel van nog geen dertig jaar oud. De tweede vrouw zou op bezoek zijn geweest. Het paar woonde er zo'n driekwart jaar en was nog altijd bezig met een verbouwing. Daarvoor werden regelmatig bouwmaterialen en verf het huis binnengesjouwd.

Gebonk

Het vermoeden bestaat, dat de man en de twee vrouwen enige tijd levenloos in de etagewoning hebben gelegen, voordat ze door agenten werden gevonden. Een man, wiens woning grenst aan die van het jonge stel, zegt dat hij vrijwel de hele zondagavond en de daaropvolgende nacht, bijna een volle dag vóór de vondst van de lichamen, flink gebonk en geschreeuw bij zijn buren heeft gehoord.

"Het was écht heel heftig. Het harde geschreeuw hield uren aan. In de loop van de nacht werd het lawaai steeds luider, maar uiteindelijk werd het dan toch stil. Het was toen al vijf, zes uur in de ochtend", aldus de buurman.

Een al wat oudere overbuurvrouw zegt eerder op de maandagavond enkele personen in de straat te hebben gezien, die steentjes en takjes tegen de ruiten van het huis op de eerste verdieping gooiden. "Ik dacht nog: misschien is de bel kapot. Maar die mensen deden natuurlijk niet open omdat ze toen waarschijnlijk al dood waren. Een paar uur later, zo tegen halfelf, stond de politie hier in de straat en braken ze de voordeur open".

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 27kb)
Medewerkers van de technische recherche en het Forensisch Instituut blazen even uit voor het huis in de Delfgaauwstraat waar maandag drie lijken zijn gevonden. (Foto: ANP)
Buurtbewoners omschrijven het jonge stel als 'heel normale types'. "Zo op het oog was er niets mis mee. Ze leken wel studenten of zoiets. Ze hadden ook geen auto, maar deden alles op de fiets. Wel kwamen er altijd vrij veel mensen over de vloer. Vorig jaar nog hielden ze een grote barbecue op straat. Maar niemand had er verder last van", aldus een van de geschrokken omwonenden.

Overigens hadden de jonge vrouw en haar vriend vrijwel geen contact met de rest van de buurt. "Ze leidden hun eigen leven zonder zich met anderen hier te bemoeien. Ook hadden ze hun luxaflex en hun gordijnen altijd dichtzitten. Het was eigenlijk een beetje duister huis. Ik dacht regelmatig bij mezelf: doe nu toch eens die gordijnen open en laat wat licht binnen. En op straat zeiden we alleen maar gedag", vertelt een overbuurvrouw, die vanuit haar woning zo op het moordhuis kijkt.

De enige persoon in de Delfgaauwstraat die nog wel af en toe contact met het paar had, was de jonge onderbuurman. Hij was gisteren enorm aangedaan na het horen van het nieuws over de slachtpartij, die zich direct boven zijn hoofd heeft afgespeeld. "Ik sta nog te trillen op m'n benen. We kwamen wel eens bij elkaar over de vloer en gingen als goede buren met elkaar om. Ik ben dan ook enorm geschrokken. Wie verwacht zoiets nou?"

De Rotterdammer zegt wel 'enige ideeën' te hebben over de achtergrond van de drievoudige moord, maar wilde zich daar niet over uitlaten. Een overbuurvrouw zegt al eerder te hebben gehoord dat het er in de bovenwoning nog al eens turbulent aan toe ging.

Op de lichamen van de drie doden is gisteren sectie verricht om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. "Dat zal ook vandaag nog verdergaan. Tot die tijd kunnen wij nog niets zeggen omtrent de identiteit van de slachtoffers", aldus politiewoordvoerder A. Geelof. De stoffelijke overschotten vertoonden uiterlijke sporen van geweld. Rechercheurs voerden vrijwel de hele nacht sporenonderzoek uit in de woning.

Het jonge stel huurde het al wat oudere rijtjespand van woningbouwvereniging Vestia.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.