De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Circus Bush' met
argusogen bekeken

   
 

door Pieter van der Sloot MOSKOU - De afzettingen van de Moskouse straten, de krantenkoppen, de programma's op televisie, de algehele aandacht voor de top van Poetin met de Amerikaanse president, het werd gistermiddag door bewaker Anton allemaal cynisch afgedaan met 'Circus Bush'.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Gebroerderlijk heeft de Russische president Poetin zijn arm geslagen om de schouders van 'zijn vriend' Bush. (Foto: AP)
De 43-jarige Rus - die ooit voor de verspreiding van het communisme in Afghanistan zijn leven waagde - is ervan overtuigd dat de vriendschap tussen Poetin en Bush slechts gespeeld is. "De verhouding is eigenlijk nog nooit zo slecht geweest", verwoordt hij het gevoel van velen in Rusland - van straatveger tot intellectueel. "Poetin heeft zich door Bush keer op keer in zijn gezicht laten slaan en wat doet hij? Glimlachen en zelfs voor hem knielen."

Volgens Anton gaan de Amerikanen gewoon door met het ontwikkelen van hun ruimteschild, breidt de NAVO verder uit naar het oosten, terwijl Moskou heeft toegestaan dat Washington militaire bases heeft opgericht in sommige voormalige sovjetrepublieken. En nu heeft Poetin zich verplicht om ook nog eens tweederde van het Russische kernarsenaal op te geven. "Bush heeft Poetin gewoon in de tang. Ik ben geen communist, maar de communisten hebben wel gelijk: onze president verpatst de Russische belangen aan het westen."

Ook in het tv-programma 'De Vrijheid van het Woord' werd gisteravond forse kritiek geuit op Poetins opgebloeide liefde voor Bush. Eerder deze week bleek bij een opiniepeiling dat 57 procent van de Russen de Amerikanen niet beschouwt als een vredelievend volk. "De Amerikanen willen Rusland militair onschadelijk maken en verder helemaal geen werkelijke economische banden met ons", zegt Igor, die horloges verkoopt in een winkel in hartje Moskou. "Ze willen gewoon onze grondstoffen; en wel zo goedkoop mogelijk."

De wandeling van Bush en Poetin door de gouden zalen van het Kremlin werd door de Russische tv-zender NTV gisteravond bijna als een parodie gebracht. "'Beautiful, beautiful!' is het enige dat hij over de gebouwen wist op te merken", luidde een commentaarstem. Maar wat weet en begrijpt Bush werkelijk van Rusland?




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.