De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 21 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Koersen breed lager

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Op Wall Street leverden de aandelenkoersen gisteren over een breed front in. Angst voor nieuwe terreuraanslagen - ingegeven door uitspraken van vice-president Dick Cheney - en tegenvallende macrocijfers deden beleggers de rillingen over de rug lopen. De Dow Jones-index sloot uiteindelijk 123,58 punten (1,2%) lager op 10229,50, de tech-zware Nasdaq Composite leverde 39,80 punten (2,3%) in op 1701,59.

Vooral de technologiewaarden moesten het ontgelden. Handelaren wezen op uitspraken van onder meerhoofd 'investment strategy' Richard Bernstein van Merrill Lynch, die beleggers adviseert om technologieaandelen te verkopen omdat de techsector niet langer een groeitak zou zijn.

De branche zou te gefragmenteerd zijn, er is sprake van overcapaciteit en de margedruk houdt aan, aldus Bernstein. Als zich in de nabije toekomst geen significante consolidatieslag voordoet, dan zal de winstgevendheid van de sector, die veel analisten wel degelijk zien verbeteren, allerminst toenemen, stelt de beursgoeroe.

De uitspraken van Bernstein misten hun uitwerking niet. Mocht de Nasdaq vorig week nog de grootste wekelijkse toename beleven sinds een jaar, gisteren kalfde de tech-index 2,3% af. Een neerwaartse bijstelling van het koopadvies voor Eastman Kodak door de analisten van Salomon Smith Barney hielp de technologiehoek ook niet.

Vervelend nieuws was verder dat de zogenoemde index van leading indicators - een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van de Amerikaanse economie - in april met 0,4% is gedaald, waar economen rekening hielden met een daling van niet meer dan 0,2%. Het cijfer werd door marktkenners opgevat als een teken dat, als er al van economisch herstel sprake is, het herstel aan de beperkte kant blijft.

Starbucks, de koffieketen die nu ook zijn vleugels uit wil slaan naar Europa, moest 3,1% terug tot $23,31.

Het gerenommeerde zakenblad Barrons plaatste in een omslagartikel vraagtekens bij de ambitieuze groeistrategie van het koffieconcern.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 21 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.