De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 21 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Hooligans plunderen
snelwegtankstations

   
 

door Cees Jansen ROOSENDAAL - Leden van een groep van zo'n 200 tot 250 supporters van FC Den Bosch hebben zaterdagavond na de voetbalwedstrijd RBC-FC Den Bosch te Roosendaal bij twee benzinestations langs de A58, op weg naar huis, vernielingen en diefstallen gepleegd.

Uit voorzorg had de politie de beheerders van tankstations langs de snelwegen richting 's-Hertogenbosch geattendeerd op de mogelijke komst van groepen supporters.

De Bossche voetbalsupporters waren op eigen gelegenheid met auto's naar Roosendaal gekomen. Na afloop van de wedstrijd kostte het de politie enige moeite om hen zoveel mogelijk Roosendaal uit te loodsen, de A58 op.

Bij het Esso tankstation Mastpolder was de shop inmiddels gesloten maar door flink wat te vernielen zagen de supporters toch kans een aantal diefstallen te plegen. Een verderop gelegen Shell-tankstation, onder Breda langs de A58, werd eveneens bezocht door een deel van de supporterskaravaan. Ook daar werden vernielingen aangericht en diefstallen gepleegd.

Toppunt

De overige afritten van de A58, A16 en A59 naar tankstations konden door de politie tijdig worden afgesloten, zodat daar geen incidenten plaatsvonden. De ME heeft de supportersgroep verder begeleid naar 's-Hertogenbosch, waar de politie het toezicht overnam.

,,Ik vind het schandalig dat we onze zaak moeten sluiten omdat er voetbalsupporters aan komen. Dit is het toppunt. Het is hoog tijd dat er harde maatregelen worden genomen", zei een van de gedupeerde pomphouders.

Tegen de hooligans zal actie worden ondernomen. "We zullen onderzoek doen naar de daders van deze vernielingen en diefstallen. Er zijn videobanden in beslag genomen die we de komende dagen zullen bestuderen. Ook bij RBC zijn video-opnames gemaakt van de supporters van FC Den Bosch", zegt politiewoordvoerder Hans Beurkens.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 21 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.